VIDEO „Primăria este administrată de un cartel al mafiei”. Platforma DA prezintă un nou presupus caz de corupţie în Chişinău

VIDEO „Primăria este administrată de un cartel al mafiei”. Platforma DA prezintă un nou presupus caz de corupţie în Chişinău

FOTO privesc.eu

Reprezentanţii Platforma DA au organizat o conferinţă de presă miercuri, 13 iunie, unde au prezentat o schemă prin care s-ar încerca ridicarea unui bloc de locuit în Capitală, în opinia lor, cu încălcarea gravă a legislaţiei.

Liderii PDA au adus în evidenţă cazul unei clădiri de pe strada Bogdan Voievod 1. Potrivit lor, pe 28 aprilie curent, Primăria ar fi emis o autorizaţie de construcţie pe acel teren. 

„A fost autorizată construirea unui ansamlu rezidenţial. Asta înseamnă casă de locuit, supraetajată”, a afirmat vicepreşedintele PDA Alexandru Slusari. 

El susţine că, în această zonă, este interzisă eliberarea unor asemenea certificate. 

„Această zonă are codul C4 - cod care permite construcţia unor spaţii comerciale şi nu construirea unor blocuri locative multietajatate. Pentru a porni construcţia este necesar să fie schimbat Planul Urbanistic Zonal şi să-i fie atribuie acestei zone litera R-6 (...). Acest lucru nu s-a produs”, a subliniat Slusari.

În plus, Slusari a menţionat că pe agenda CMC există chestiunea ce ţine de schimbarea destinaţiei acestei zone, fapt ce-l face să creadă că schema respectivă a fost achitată „cap coadă”, iar consilierii municipali vor vota în favoarea omului de afaceri.

„Ce este asta dacă nu un complot între funcţionarii corupţi şi mafioţii din domeniul imobiliar”, a adăugat Slusari.

Primarul ales al Capitalei, Andrei Năstase, consideră că mandatul său intenţionat nu este validat. Liderul PDA a notat că, din 3 iunie, se produc „lucruri grave în Chişinău”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: