VIDEO Postul TV „Rossia 1”: Plahotniuc a fost proxenet, este rusofob, iar Filat e un ţap ispăşitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faptul că sârma ghimpată de la Prut a fost dată jos nu a apropiat moldovenii de Uniunea Europeană, fermierii ajungând aproape de faliment, iar satele fiind pustii în Republica Moldova, se arată într-un reportaj realizat de postul TV „Rossia 1”. În acelaşi timp, jurnaliştii ruşi vorbesc despre faptul că Vlad Plahotniuc a fost proxenet, iar Vlad Filat este ţapul ispăşitor în cazul miliardului furat din bănci.

Potrivit unui reportaj realizat de postul de telviziune rusesc de stat „Rossia 1”, în Republica Moldova majoritatea producătorilor sunt în prag de faliment din cauza închiderii pieţei ruse şi imposibilitatea de a valorifica piaţa europeană. În acelaşi timp, fostul premier Vlad Filat este prezentat ca „ţap ispăşitor” în cazul fraudelor de miliarde de lei de la cele trei bănci falimentare.

Jurnaliştii ruşi fac referire la declaraţiile deputatului socialist Bogdan Ţârdea, care a scris o carte de 700 de pagini despre prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, şi menţionează că omul de afaceri a fost proxenet la începuturi, a fost „buzunarul” lui Vladimir Voronin şi este conducătorul din umbră al Republicii Moldova. „Vlad Plahotniuc a fost proxenet şi oferea prostituate politicienilor din Republica Moldova, România şi Ucraina şi filma totul. (...) Averea lui este estimată la 2,5 miliarde de dolari. Acum, Plahotniuc caută susţinere în Occident. El a declarat că este pentru vectorul european al Republicii Moldova, unirea cu România, aderarea la NATO, rusofobie şi pentru nimicirea a tot ce este rusesc”, susţin jurnaliştii de la „Rossia 1”.

În reportaj mai sunt arătate imagini de la graniţele Republicii Moldova cu România, respectiv a Uniunii Europene, unde reprezentanţii postului de televiziune rusesc vorbesc despre faptul că gardul de sârmă ghimpată de la Prut „a fost dat jos acum câţiva ani, însă acest lucru nu le-a adus moldovenilor bunăstare, dar sărăcie şi sate pustiite”.

În final, reporterul ciocneşte un pahar cu vin cu liderul socialiştilor, Igor Dodon, care susţine că Republica Moldova trebuie să prietenească cu Occidentul, dar Rusia să fie partenerul strategic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite