UPDATE Vlad Plahotniuc a plecat din Republica Moldova, dar ar urma să revină. Anunţul făcut de PDM la miez de noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agitaţie mare pe Aeroportul Internaţional Chişinău vineri, 14 iunie, odată cu anunţul democraţilor lui Vlad Plahotniuc că se retrag de la guvernare pentru ca puterea să fie preluată de alianţa PSRM - ACUM. Mai multe avioane private au decolat de pe Aeroport. Mai multe surse de presă susţin că în unul dintre avioane s-ar fi aflat şi familia deputatului Ilan Şor.

UPDATE 12.20 Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a confirmat că familia lui Ilan Şor a părăsit aseară Republica Moldova cu un charter. Însă deputatul Ilan Şor s-ar afla în continuare în ţară.

UPDATE 2.00 PDM a emis un comunicat de presă privind locul aflării lui Vlad Plahotniuc, după ce în spaţiul public s-a vehiculat că liderul PDM ar fi părăsit Republica Moldova. 

„Precizăm că domnul Vlad Plahotniuc a plecat pentru câteva zile din ţară, la familia sa. Facem apel, pe această cale, să fie evitate speculaţiile şi informaţiile neverificate. Recent, cetăţenii au fost intoxicaţi cu o campanie de manipulare asemănătoare, când au fost publicate informaţii false despre starea sănătăţii sale. Este regretabil că se operează cu astfel de ştiri false, care induc în eroare opinia publică”.

UPDATE 22.30 Potrivit TV8, în aeronava care a aterizat la Kiev s-ar afla şi deputatul democrat Constantin Ţuţu.

UPDATE 21.55 Charter-ul „Embraer Legacy 500” care a plecat de la Chişinău a aterizat la Kiev. Aeronava poate transporta până la 12 persoane. 

x

UPDATE 21.10 Maia Sandu, despre avioanele private care decolează de pe Aeroport: „Sunt mijloace prin care aceşti oameni vor fi readuşi şi vor răspunde în faţa justiţiei din Moldova” 

UPDATE Una dintre aeronave „Bombardier CRJ-200LR” a aterizat la Moscova. În aceasta s-ar afla familia lui Ilan Şor, primarul de Orhei condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare în dosarul fraudelor bancare.

TV8 a publicat lista de pasageri din „Bombardier CRJ-200LR”: Sara Şor, Miron Şor, Klavdia Orlova, Margarita Şor, Marina Jdanova, Iurie Fotescu.

Un grup de cetăţeni se afla la intrarea în Aeroport, în încercarea de a nu-i permite lui Plahotniuc să părăsească ţara: „stimaţi cetăţeni, vă chemăm de urgenţă la Aeroport, căci banditul de Plahotniuc vrea să fugă din ţară”, a declarat un activist.

Consiliul Naţional al PDM, condus de Vlad Plahotniuc, a decis vineri, 14 iunie, că democraţii se retrag de la guvernare. Guvernul Filip şi-a anunţat demisia, urmând să elibereze funcţiile pentru Guvernul condus de Maia Sandu.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că decizia PDM de a se retrage de la guvernare este „firească, dar întârziată”. Potrivit ei, „nu există demisie a unui Guvern care nu există. Guvernul Filip nu mai există din 8 iunie.

Igor Dodon a declarat că plecarea PDM de la guvernare este o „mică victorie simbolică”. Preşedintele ţării a felicitat cetăţenii cu „această victorie”, subliniind că „uzurpatorii şi-au recunoscut înfrângerea”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite