VIDEO PDM va ataca la CC toate deciziile de astăzi ale Parlamentului. Candu: Ceea ce se întâmplă în Parlament este ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDM Andrian Candu a anunţat că democraţii au pregătit sesizările necesare către Curtea Constituţională pentru a ataca toate deciziile adoptate sâmbătă, 8 iunie, de Parlamentul Republicii Moldova, convocat de deputaţii Blocului ACUM şi cei din PSRM.

Andrian Candu a declarat că Parlamentul este nelegitim şi nelegal, iar acţiunile deputaţilor sunt neconstituţionale cu privire la numirea în funcţie a unui preşedinte de Parlament etc. 

Candu a spus că cei care vor încerca să implementeze deciziile de astăzi ale Parlamentului vor răspunde în faţa legii, pentru că Parlamentul este nefuncţional şi nelegitim, ca urmare a expirării termenului în care se mai putea convoca.

Deputaţii Blocului ACUM şi cei din Partidul Socialiştilor s-au înţeles cu privire la crearea unei majorităţi parlamentare şi au anunţat convocarea şedinţei Parlamentului pentru ziua de sâmbătă, 8 iunie, ora 12.30. Anunţul vine în contextul în care Curtea Constituţională a decis că data limită a formării unei majorităţi este de 7 iunie. Din acest motiv, Democraţii lui Vlad Plahotniuc au anunţat că şedinţa este neconstituţională.

Vicepreşedintele PDM Andrian Candu l-a acuzat pe Igor Dodon de trădare de patrie pentru că le-a propus democraţilor federalizarea R.Moldova. Democratul l-a îndemnat pe preşedintele ţării să-şi dea demisia. Candu a declarat că PDM va pleda pentru alegeri prezidenţiale noi, odată cu cele parlamentare anticipate. Potrivit lui Candu, alegerile ar trebui să aibă loc în toamna acestui an.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite