VIDEO Momentul în care alegătorii din Transnistria sunt aduşi pe malul drept al R.Moldova şi îndemnaţi să voteze pentru Viorel Melnic la parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe reţelele de socializare au apărut imagini video care demonstrează motivul pentru care în ziua alegerilor parlamentare, din 24 februarie, sute de locuitori ai Transnistriei se înghesuiai la cele două secţii de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului.

Aceştia au fost aduşi organizat pe malul drept al Nistrului, acolo unde erau deschise cele două secţii de votare şi unde urmau să fie aleşi candidaţii care ar reprezenta regiunea transnistreană în Parlamentul de la Chişinău.

Mai mult decât atât, din imagini video se vede cum alegătorii erau instruiţi să voteze pentru candidatul independent Viorel Melnic, cel care a şi câştigat una din cele două circumscripţii, alături de un alt candidat independent, Alexandru Oleinic.

Amintim că, de la primele ore ale zilei de 24 februarie, sute de locuitori ai Transnistriei s-au înghesuit la secţiile de votare de pe malul drept al Nistrului pentru a-şi exercita dreptul la vot în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie, din Republica Moldova. Aceştia au fost aduşi organizat cu autobuzele. Potrivit mai multor surse, alegătorii au fost remuneraţi cu câte 20 de dolari.

Igor Dodon a declarat atunci că „Sheriff” SRL, companie din Transnistria ce aparţine oligarhului Victor Guşan, corupe alegătorii din stânga Nistrului pentru ca aceştia să vină şi să voteze pentru Partidul Democrat, condus de Vlad Plahotniuc.

Pe de altă parte, PDM a sesizat Comisia Electorală Centrală şi a comunicat că, de fapt, Socialiştii sunt cei care oferă bani alegătorilor din Transnistria ca aceştia să iasă la vot şi să voteze pentru PSRM.

Din informaţiile publicate de presă, alegătorii respectivi ar fi îndemnaţi să voteze pentru PDM, iar ProTV Chişinău a scris că unul dintre alegători a declarat că a fost îndemnat să voteze pentru Partidul Şor.

Şefa unei secţii de votare din Criuleni a declarat că oamenii au venit foarte activ la secţia de votare încă de la ora 7.00, iar coada nu s-a mai terminat de atunci. Potrivit ei, către ora 13.00, deja 1.000 de cetăţeni au votat, iar secţia are în total doar 3.000 de buletine de vot disponibile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite