VIDEO Mocanu lansează o ipoteză-şoc despre mitingul din faţa Preşedinţiei: Nu a fost mitingul lui Dodon, dar al agenturei KGB care a venit să-l avertizeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, susţine că mitingul de marţi, 22 ianuarie, din faţa Preşedinţiei, la care a fost creată Mişcarea populară patriotică în sprijinul preşedintelui ţării, este unul extrem de suspect, însă care nu a fost controlat de Igor Dodon, aşa cum părea la prima vedere, dar de agentura KGB din Republica Moldova, care a vrut în aşa fel să-i transmită un mesaj de avertizare şefului statului.

Sergiu Mocanu afirmă că Vladimir Putin a investit foarte mult în promovarea lui Igor Dodon, ca acum să vadă că preşedintele moldovean a decis să nu fie cap de listă a Socialiştilor în alegerile din 24 februarie şi în aşa fel să nu participe în campania electorală pentru a sprijini Partidul Socialiştilor şi de a le asigura victoria.

„Moscova, la ora actuală, este foarte deranjată că Dodon nu face campanie pentru Socialişti. Dodon i-a vândut lui Plahotniuc pe Socialişti atunci când i-a impus în Parlament să voteze sistemul mixt”, a declarat Sergiu Mocanu.

În opinia sa, Putin îl suspectă pe Dodon de trădare a înţelegerilor pe care cei doi le-ar fi avut anterior cu privire la R.Moldova.

„Dodon pleacă săptămâna viitoare la Moscova să i se ceară socoteală pentru creditul neperformant pe care i l-a dat Putin cu plăţi scadente şi dividende pe care trebuie să le primească Moscova în R.Moldova. Dodon se vinde mafiei lui Plahotniuc, în detrimentul intereselor Moscovei la Chişinău”, a subliniat Mocanu.

În această ordine de idei, Mocanu susţine că pentru a-l responsabiliza pe Dodon să-şi onoreze obligaţiunile faţă de Moscova, Putin ar fi pus în acţiune agentura KGB de la Chişinău care ar fi trebuit să creeze o mişcare prin care să-i transmită lui Dodon un mesaj de avertizare.

Potrivit lui Mocanu, în spatele manifestaţiei de la Preşedinţie stă deputatul socialist Vladimir Ţurcan, care ar fi agent KGB, dar şi alte nume precum Ion Mahu, colonelul Calmîc şi Valeriu Daraban.

„Dacă noi astăzi am fi avut un SIS, un Serviciu de Inteligenţă care ar fi lucrat pentru statul R.Moldova, dosarul complet al agenturei ruseşti în R.Moldova era ca şi cum făcut. În faţa Preşedinţiei a venit agentura rusească care activează aici prin intermediul personajelor pe care vi le-am spus”, a accentuat Mocanu.

Mocanu a amintit că Vladimir Ţurcan a fost anterior ambasador la Moscova, însă a fost adus la Chişinău în 2005 pentru a fi şeful campaniei electorale a Comuniştilor lui Voronin. Mocanu a mai amintit că Ţurcan a fost cel care în timpul protestelor violente din 7 aprilie 2009 a negociat cu un tânăr arborarea drapelului României pe Preşedinţie, unul dintre motivele ce l-a făcut pe Voronin atunci să creadă că România e implicată în acele proteste, iar ambasadorul român la Chişinău a fost declarat persona non grata.

El afirmă că scopul manifestaţiei a fost să-l avertizeze pe Igor Dodon că dânsul nu va putea accepta, după alegeri, candidatura la funcţia de premier din partea lui Vlad Plahotniuc. Prim-ministru care ar putea să fie cu viziuni pro-NATO şi pro-UE. În acest context, Mocanu a amintit că liderii manifestaţiei au vorbit în faţa mulţimii nu despre mafia din Moldova, dar despre pericolul care vine din partea NATO şi a României. 

Liderul Antimafie a subliniat că, dacă se va recurge din nou la suspendarea din funcţie a preşedintelui ţării, mişcarea respectivă ar urma să se opună pentru a nu permite învestirea în funcţie a unui premier altul decât unul care va activa în interesele Moscovei.

Mocanu mai spune că Dodon are o mare dilemă în acest sens. Pe de o parte se teme de Putin, iar pe de altă parte ar avea o frică enormă faţă de Plahotniuc, căruia i-ar fi garantat că Socialiştii nu vor câştiga alegerile, asta în timp ce şansele lor sunt foarte mari, iar garanţia sa în faţa lui Plahotniuc ar putea să nu mai aibă efect, fapt de care Dodon s-ar teme.

Declaraţiile lui Sergiu Mocanu pe acest subiect pot fi urmărite începând cu min. 12:00

Amintim că circa 1.500 de oameni s-au adunat în faţa Preşedinţiei de la Chişinău marţi, 22 ianuarie, pentru a-şi declara susţinerea pentru Igor Dodon şi pentru a lansa Mişcarea populară patriotică în sprijinul preşedintelui ţării.

Anterior, Dodon a declarat că a acceptat formarea mişcării respective ca urmare a deciziilor Curţii Constituţionale de a-l suspenda din funcţie pe preşedintele ţării, atunci când acesta refuza să semneze numirea în funcţie a unor miniştri sau să promulge anumite legi revotate de Parlament. Mişcarea ar avea menirea să scoată lumea în strada la următoarea tentativă de suspendare a preşedintelui din funcţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite