VIDEO Miting la Chişinău: Socialiştii au ieşit în stradă pentru a-şi prezenta platforma electorală. Dodon: Trebuie să eliberăm ţara de eurounionişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de activişti si simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), condus de către Zinaida Greceanîi, s-au adunat duminică, 18 noiembrie, în centrul Chişinăului, pentru a critica guvernarea şi pentru a-şi prezenta programul electoral pentru alegerile din 24 februarie 2019.

UPDATE 13.20 Mitingul PSRM a fost declarat închis, după ce socialistul Ion Ceban a prezentat zece promisiuni electorale ale formaţiunii sale, printre care învăţământ şi asistenţă medicală gratuită.

UPDATE 13.05 Igor Dodon a declarat că se împlinesc zece ani de când la guvernare sunt forţele proeuropene, subliniind că aceştia şi-au bătut joc de pensionari când au majorat pensiile doar cu 4% şi au majorat vârsta de pensionare. 

Şeful statului a accentuat că în această perioadă au fost lichidate grădiniţe, şcoli, spitale. Potrivit lui, socialiştii sunt obligaţi să învingă în alegeri şi „să-i măture” pe toţi de la guvernare.

UPDATE 12.50 Deputatul PSRM Bogan Ţîrdea a declarat că cei care „au furat şi au umilit” Moldova, referindu-se la opoziţie, din nou vor să ajungă la putere.

Potrivit lui, Maia Sandu şi Andrei Năstase vor face o alianţă cu democraţii, dacă vor avea şansa să formeze o majoritate parlamentară.

UPDATE 12.45 Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a lăudat în faţa mulţumii despre reformele administraţiei din Găgăuzia făcute în regiune. 

UPDATE 12.40 Preşedinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a afirmat că guvernarea sistemic distruge Moldova, au sărăcit oamenii, au făcut totul ca tinerii să plece din ţară, iar Moldova să dispară de pe harta lumii. 

UPDATE 12.30 Secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea, a declarat că oamenii s-au adunat pentru a spune „ruşine acestui regim”.

„Am venit să demolăm acest regim ruşinos. Să întoarcem ţara oamenilor”, a spus Bătrîncea în faţa protestatarilor.

Acesta spune că doar socialiştii sunt o alternativă pentru alegători, iar restul ca se numesc opoziţie „sunt marionete”.

Bătrîncea a menţionat că socialiştii pledează pentru o republică prezidenţială şi că socialiştii intenţionează să modifice Constituţia în acest sens.

UPDATE 11.55 La manifestaţie este prezent şi preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, dar şi başcanul Găgăuziei, Irina Vlah. 

Manifestaţia a început la ora 11.00, când socialiştii au pornit într-un marş organizat de la Academia de Ştiinţe şi de la Circul din Chişinău până spre Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde la ora 12.00 a început mitingul anunţat de PSRM.

Manifestanţii au scandat „putere poporului”, „putere preşedintelui”, „socialiştii”, „Moldova”, „întorce-ţi miliardul” etc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite