VIDEO Mişcarea Populară Antimafie cere Guvernului şi Parlamentului elaborarea unui pachet de măsuri pentru asigurarea extrădării lui Plahotniuc

VIDEO Mişcarea Populară Antimafie cere Guvernului şi Parlamentului elaborarea unui pachet de măsuri pentru asigurarea extrădării lui Plahotniuc

Mişcarea Populară Antimafie, condusă de Sergiu Mocanu, a anunţat că „vine în sprijinul Procuraturii Generale cu propunerea de a cere Guvernului şi Parlamentului elaborarea, de urgenţă, a unui pachet de măsuri legislative, executive şi diplomatice pentru asigurarea extrădării lui Vladimir Plahotniuc în Republica Moldova”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii, pachetul de măsuri trebuie să conţină: Garanţii de respectare a dreptului inculpatului la viaţă, sănătate şi asistenţă juridică, excluderea oricărei discriminări sau tratament degradat şi inuman. 
 
- Sprijin bugetar pentru măsuri de pază şi protecţie a martorilor şi inculpatului, pentru angajarea unor avocaţi internaţionali care să pledeze cauza Republicii Moldova în instanţele americane pentru obţinerea extrădării lui Plahotnuiuc, pentru informarea şi crearea opiniei publice internaţionale care să favorizeze interesul societăţii, întru contracararea strategiilor de dezinformare şi de manipulare elaborate de inculpat. 
 
- Asistenţă diplomatică la cel mai înalt nivel al partenerilor europeni şi americani ai Republici Moldova. 
 
- Un proces public împotriva lui Plahotniuc şi procesele ce vor decurge firesc în rezultatul condamnării lui: procese juridice, morale şi de lustraţie publică pot şi trebuie să devină preocuparea primordială a elitelor moldoveneşti pentru repunerea Republici Moldova pe făgaşul construirii unei societăţi libere de prejudecăţile şi moştenirea cea mai grea a regimului totalitar comunist – un stat capturat de clanuri mafiote. 

Sergiu Mocanu a comunicat că „înaintarea învinuirii şi eliberarea unui mandat de arest (în contumacie) pe numele lui Vlad Plahotniuc deschide perspectiva unei refaceri majore a societăţii moldoveneşti. Cel care a capturat statul, a corupt clasa politică, mass-media şi societatea civilă, în cadrul unui proces public şi sub presiunea unei condamnări grele, ar putea dinamita întreaga viaţă publică din Republica Moldova”. 

„Înţelegând acest fapt şi de teama unor dezvăluiri, majoritatea actorilor publici vor face totul ce le stă în puteri pentru a zădărnici acţiunile Procurorului General, Alexandru Stoianoglo, de a-l aduce acasă pe stăpânul de ieri al Republicii Moldova. Dovadă a acestei constatări ne stau manevrele de manipulare şi bruiaj întreprinse de oamenii lui Plahotniuc, dar şi de cei declaraţi luptătoti cu sistemul lui Plahotniuc, din momentul anunţului privind începerea urmăririi penale, pe data de 18 mai şi până azi. Evenimentul cel mai important al ultimilor zece ani - posibila extrădare şi condamnare a celui mai feroce criminal pe care l-a avut ţara asta vreo dată - a rămas în umbra interesului lui Plahotniuc”, a declarat liderul Mişcării Populare Antimafie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: