VIDEO Mihai Ghimpu s-a lansat în cursa prezidenţială în Piaţa Unirii din Iaşi: Ţara noastră este România!

VIDEO Mihai Ghimpu s-a lansat în cursa prezidenţială în Piaţa Unirii din Iaşi: Ţara noastră este România!

FOTO captură video privesc.eu

Candidatul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din partea Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, s-a lansat duminică, 2 octombrie, în cursa prezidenţială. Acesta susţine că proiectul său electoral este Unirea Republicii Moldova cu România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sloganul campaniei electorale al candidatului este „Uniţi pentru Unire”.

„E nevoie oare de două state româneşti? Dacă vorbim aceeaşi limbă, istorie, cultură, tradiţii. Nu avem nevoie de două state româneşti! Noi avem nevoie de România, ţara noastră”, a declarat Ghimpu.

Politicianul afirmă că programul său electoral se reduce la o singură idee „să nu mai existe nici o diferenţă dintre România şi Republica Moldova”, ca cele două maluri ale Prutului să aparţine unei singure ţări.

„Voi fi un preşedinte care voi pregăti Unirea şi care o voi face-o”, a mai afirmat preşedintele PL.

Ghimpu spune că primul lucru pe care îl va face când ajunge preşedinte, va fi semnarea unui decret de constituire a „Consiliului Înţelepţilor”. Acesta este un organ consultativ pe lângă preşedintele Republicii, având rolul de a elabora strategia de dezvoltare durabilă şi de Unire cu România. De asemenea, liberalul dă asigurări că va conecta Republica Moldova la gazoductul României, totodată va realiza interconectarea reţelelor electrice de tensiune înaltă dintre cele două state, etc.

La eveniment au participat aproximativ 1.000 de membri şi simpatizanţi ai Partidului Liberal. Mihai Ghimpu va fi în dreptul numărului doi în buletinul de vot.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările