VIDEO Marian Lupu este candidatul PD la alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, va fi candidatul formaţiunii pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

Consiliul Naţional PDM a decis miercuri, 31 august, că Mariam Lupu va fi candidatul formaţiunii pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016.

„Este o persoană cu experinţă, o persoană echilibrată, care toţi aceşti ani a fost prezent pe scena politică moldovenească. Este poziţionat pe centrul spectrului politic, pe ideea dezvoltării Republicii Moldova ca ţară prietenă cu toţi vecinii noştri”, a declarat preşedintele de onoare a PD, Dumitru Diacov.

Speakerul parlamentului, democratul Adrian Candu, este convis de succesul lui Lupu la prezidenţiale.

Premierul Pavel Filip afirmă că este o decizie fireasca şi corectă, candidatul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova să fie liderul partidului, Marian Lupu.

„O să vedeţi că se face foarte multă isterie politică pe această dimensiune în Republica Moldova. Toţi candidaţii declară despre alegeri anticipate, asta nu ar însemna altceva decât să creeze crize politice în Republica Moldova. Eu sunt convins că candidatul PD pentru funcţia de preşedinte al ţării este acel om care poate garanta ca Moldova nu va avea parte de crize politice, va fi stabilitate”, a subliniat Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite