VIDEO Maia Sandu: Vlad Plahotniuc va răspunde în faţa unei justiţii independente, în foarte scurt timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că decizia PDM de a se retrage de la guvernare este „firească, dar întârziată”. Potrivit ei, „nu există demisie a unui Guvern care nu există. Guvernul Filip nu mai există din 8 iunie.

„Acţiunile abuzive dictate de Plahotniuc, blocarea instituţiilor statului,şantajul şi ameninţările cetăţenilor, subordonarea câtorva şefi de instituţii care au dat indicaţii ilegale propriilor angajaţi, utiliarea structurilor paramilitare pentru a crea o stare de frică în societate, agresarea reprezentanţilor presei, nerecunoaşterea noului guvern şi emiterea unor hotărâri ilegale sunt acţiuni care nu vor rămâne nepedepsite. După ce ani întregi a terorizat toată ţara, Plahotniuc a vrut să nimicească urmă de demoraţie, ţinând în captivitate o ţară întreagă”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a afirmat că „în foarte scurt timp, justiţia independentă va aplica sancţiunile corespunzătoare, conform literii legii, pentru cetăţeanul Plahotniuc şi cei care au încălcat prevederile legale, subordonându-se direct”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu a cerut Curţii Constituţionale să-şi revizuiască deciziile din 7 iunie şi să-şi dea demisia incorpore.

Consiliul Naţional al PDM, condus de Vlad Plahotniuc, a decis vineri, 14 iunie, că democraţii se retrag de la guvernare. Guvernul Filip şi-a anunţat demisia, urmând să elibereze funcţiile pentru Guvernul condus de Maia Sandu.

De asemenea, Maia Sandu i-a cerut demisia procurorului general, Eduard Harunjen.

Igor Dodon a declarat că plecarea PDM de la guvernare este o „mică victorie simbolică”. Preşedintele ţării a felicitat cetăţenii cu „această victorie”, subliniind că „uzurpatorii şi-au recunoscut înfrângerea”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite