VIDEO Maia Sandu, după închiderea secţiilor de votare: „Astăzi vocea cetăţenilor se va face auzită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu unpaspentru.md

Maia Sandu a declarat, după închiderea secţiilor de votare, că instituţiile statului nu s-au ridicat la nivelul provocărilor generate de aceste alegeri. Potrivit ei, CEC „a închis ochii la încălcări grave”.

De asemenea, Maia Sandu a acuzat Poliţia şi Procuratura că „a închis ochii” la transportarea organizată a alegătorilor la secţiile de votare.

„Astăzi vocea cetăţenilor se va face auzită. Toate ameninţările, minciunile, şantajul la care au fost supuşi cetăţenii din partea oponenţilor noştri se vor întoarce prin vot împotriva celor care le-au lansat. Vin cu un apel la poliţişti, membri şi preşedinţi ai Comisiilor Electorale, observati, angajaţi ai instituţiilor statelor, ştiu că în următoarele ore se vor pune presiuni pentru fraudă, dumneavoastră sunteţi cei care trebuie să respectaţi, să protejaţi votul cetăţeanului, cetăţeanul a votat şi este responsabilitatea statului ca votul lui să determine rezultatele acestor alegeri”, a spus Maia Sandu.

În cadrul turului doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova au votat 52,6% din alegătorii cu drept de vot - 1,640,000. O mobilizare fără precedent a avut loc în diaspora, acolo unde au votat circa 253.000 de moldoveni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite