VIDEO Maia Sandu îl acuză pe Igor Dodon că vrea să fraudeze alegerile: „Acesta este un caz penal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidata PAS la funcţia de preşedinte al R. Moldova în alegerile din 1 noiembrie, Maia Sandu, susţine că Igor Dodon întreprinde acţiuni pentru a frauda alegerile. Maia Sandu consideră că Igor Dodon poate câştiga scrutinul doar prin fraudă, motiv pentru care va încerca să aplice diferite metode ilegale, printre care şi coruperea alegătorilor.

„Astăzi vin cu un avertisment către Igor Dodon: nici să nu încerci să furi votul cetăţenilor. Noi suntem mai mulţi, mai puternici şi îl vom apăra pe toate căile. Dodon nu şi-a îndeplinit nicio promisiune electorală. Nimeni în această ţară nu-l mai crede capabil să facă bine pentru cetăţeni. Haosul cu care ne confruntăm este doar din cauza lui Igor Dodon şi al Guvernului lui. În această situaţie, singura cale pe care o vede Igor Dodon ca să rămână în funcţie este frauda electorală. În aceste zile, primim tot mai multe semnale despre încercările lui Igor Dodon e a frauda alegerile”, a declarat Maia Sandu luni, 7 septembrie, într-un briefing de presă.

Maia Sandu îi cere lui Igor Dodon să „înţeleagă şi să accepte că vremea lui a trecut şi să plece fără ca să facă mizerie la aceste alegeri”. 

„Dodon încearcă să pună în aplicare multe din schemele pe care le-a folosit în alegerile din 2016. El încearcă să împiedice votul cetăţenilor din diaspora. Pentru că şi diaspora din Est, şi diaspora din Vest a înţeles cine este Igor Dodon şi nu-l sprijină. El încearcă să obstrucţioneze deschiderea secţiilor de vot acolo unde sunt cetăţeni care vor să voteze şi, în acelaşi timp, recurge la falsificarea actelor şi a semnăturilor pentru a deschide secţii de vot în Est. Acesta este un caz penal şi colegii meu, în următoarele zile, vor prezenta public mai multe informaţii şi dovezi ale acestei acuzaţii”, a spus Maia Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, Igor Dodon încearcă „ca şi dată trecută să organizeze transportul şi să plătească voturi din regiunea transnistreană”.

„Din informaţiile pe care le avem noi, Igor Dodon intenţionează să cheltuie 2 milioane de euro pentru a cumpăra voturi din regiunea transnistreană. Aceasta este o ilegalitate şi acest lucru nu-l vom admite”, a afirmat lidera PAS.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite