VIDEO Maia Sandu: Îmi doresc oameni oneşti în funcţia de primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Premierul Maia Sandu a votat „ca să poată să fie continuat efortul dificil, dar absolut necesar de curăţare a statului şi de construcţie a unor instituţii care să funcţioneze în interesul cetăţeanului”, transmite IPN.

„Îmi doresc oameni oneşti aleşi astăzi în funcţia de primar, oameni curajoşi, care să spargă toate scheme de corupţie, şi oameni profesionişti, care ştiu să rezolve problemele cetăţenilor în mod transparent şi cu maximă corectitudine şi responsabilitate”, a declarat Maia Sandu după ce şi-a exercitat dreptul la vot.

Şefa executivului a menţionat că probleme sunt foarte multe şi este nevoie de continuarea efortului de curăţare a instituţiilor, şi la nivel central, şi la nivel local, de corupţie, de oameni iresponsabili, care au delapidat averile publice şi care au creat problemele cu care se confruntă astăzi oamenii şi în municipiul Chişinău, şi în alte localităţi. Maia Sandu îşi doreşte să aibă siguranţa că bugetul municipal e folosit corect, în interesul cetăţenilor. Îşi doreşte iniţiative de amenajare a parcărilor, de reparaţie durabilă a drumurilor, proiecte care să facă oraşul mai frumos.

„Vreau să îndemn cetăţenii să iasă neapărat astăzi la vot. Este foarte şi foarte important şi în municipiul Chişinău, şi în alte localităţi unde are loc turul doi al alegerilor locale, este foarte important să mergem la vot şi să decidem noi soarta noastră”, a mai spus premierul.

Amintim că în primul tur de scrutin, Andrei Năstase a obţinut 31% din voturi, iar Ion Ceban 40,2%. Însă, candidaţii cu cel mai bun scor electoral din primul tur, precum Dorin Chirtoacă (10,1%) sau Octavian Ţîcu (4,76%), au anunţat că îl vor sprijini în turul doi pe Andrei Năstase, pentru că ar fi candidatul proeuropean, în timp ce Ion Ceban, reprezentând partidul lui Igor Dodon, ar promova interesele Rusiei, cel puţin aşa susţin contracandidaţii acestuia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite