VIDEO Krasnoselskii spune că este ofensator ca regiunea transnistreană să fie numită „Transnistria” şi insistă ca să fie folosit numele de „Prednistrovie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO president.gospmr.ru
FOTO president.gospmr.ru

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, nu este de acord ca regiunea transnistreană să fie numită „Transnistria”, pentru că este o ofensă la adresa locuitorilor din stânga Nistrului. În opinia sa, acest teritoriu trebuie să fie numit „Prednistrovie”.

Vadim Krasnoselskii susţine că numele de „Transnistria” a fost dat regiunii din stânga Nistrului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru a delimita teritoriul „ocupat de români”. Totodată, aceste a menţionat că numele de „Transnistria” a fost inventat „de partea moldovenească în raport cu teritoriul din stânga Nistrului”.

Preşedintele nerecunoscut a încercat să explice de ce este greşit să fie folosit numele de „Transnistria” pentru teritoriul din stânga Nistrului, subliniind că regiunea a trecut prin mai multe tragedii, iar una dintre acestea o reprezintă uciderea a circa 20 de mii de evrei, la Dubăsari, eveniment pe care Krasnoselskii l-a numit „holocaustul nostru”.

„Din acest motiv, pentru mine, ca pentru un om care are respect faţă de poporul său, cuvântul „Transnistria” este sinonim cu holocaustul. Este un cuvânt care la fel vorbeşte despre ocupaţie şi ucidere în masă. De aceea, este inacceptabil şi ofensator când se foloseşte un cuvânt care conţine elemente de fascism şi nazism”, a spus Krasnoselskii.

Vadim Krasnoselskii a accentuat că atunci când are întrevederi cu diplomaţii străini, el le spune să nu folosească numele de „Transnistria”, dar „Prednistrovie”.

Liderul de la Tiraspol a adăugat că, deşi vorbitorii de limbă engleză se confruntă cu ceva dificultăţi când trebuie să pronunţe „Prednistrovie”, aceştia trebuie să se obişnuiască, pentru că regiunea va fi recunoscută într-o bună zi pe plan internaţional.

Krasnoselskii a făcut afirmaţiile respective în contextul dezvoltării unor programe de promovare a turismului în regiune, care trebuie să promoveze teritoriul din stânga Nistrului anume sub denumirea de „Prednistrovie”, dar nu „Transnistria”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite