VIDEO Jizdan, despre motivul ce a dus la sporirea numărului de accidente rutiere şi a crimelor: În patru luni, din MAI au plecat circa 800 de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Interne, deputatul PDM Alexandru Jizdan, a declarat că este îngrijorat de „situaţia criminogenă din Republica Moldova, cât şi cea accidentară de pe traseele naţionale”. Jizdan consideră că s-a ajuns ca situaţia în domeniile menţionate să fie agravată din cauza „atitudinii acestei guvernări faţă de politica cadrelor”.

„Atunci când ei au venit la guvernare, în mare măsură, pe criterii politice şi prin dorinţa de răzbunare, au alungat din MAI mulţi oameni care erau cu o experienţă de zeci de ani. Vreau să fac o remarcă - în perioada de patru luni de zile, din MAI au plecat circa 800 de angajaţi. Astăzi avem un vid enorm a profesioniştilor în sistem”, a declarat Alexandru Jizdan într-o conferinţă de presă. 

Jizdan spune că în locul poliţiştilor care au pelcat din MAI, odată cu preluarea guvermării de către alianţa PSRM-ACUM, au fost numiţi în funcţii persoane „care nu au mai trecut prin astfel de situaţii şi astăzi nu ştiu cum să le gestioneze”. 

Jizdan a precizat că în general există o tendinţă de agravare a situaţiei criminogene, atunci când se schimbă guvernarea. 

„Atrag atenţia acestei guvernări - cu ecuritatea nu se fac experimente, iar dumneavoastră aţi alungat din sistem pe criterii politice oameni care au fost instruiţi, inclusiv cu ajutorul experţilor internaţionali”, a spus Jizdan. 

În aces sens, el a îndemnat guvernarea să „revină la politca cadrelor şi să aducă specialiştii din domeniu care au fost emotiv alungat din sistem”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite