VIDEO Ion Dron: Unioniştii trebuie să aibă un candidat propriu la prezidenţiale. Când mergi alături de Maia Sandu, nu promovezi unirea, dar pe Maia Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Dron si Maia Sandu

Avocatul Ion Dron consideră că unioniştii din Republica Moldova au o şansă dacă merg la prezidenţiale cu un candidat propriu, care va fi sprijinit de PDM şi PLDM. El susţine că unioniştii nicidecum nu trebuie să accepte propunerea de a se retrage din alegeri în favoarea liderei PAS, Maia Sandu.

Ion Dron e de părere că Maia Sandu a ratat şansa ei atunci când ar fi cedat puterea socialiştilor, ca urmare a demisiei Guvernului Sandu, din acest motiv lidera PAS ar avea şanse minime să câştige alegerile: „De plătit trebuie să plătească. Unioniştii nu pot plăti pentru greşelile ei politice”.

Potrivit lui, şansele unioniştilor ar creşte în alegeri dacă aceştia ar reuşi să obţină sprijinul PLDM şi PDM, partide care au structuri puternice în teritoriu, dar şi mai multe primării.

„Dacă unioniştii aleg din primul tur să meargă alături de Maia Sandu pe post de căţeluşi, asta ar însemna că mesajul unirii pentru aceşti lideri politici este un instrument de a fi la treucă. Atunci când mergi alături de Maia Sandu, nu promovezi unionismul, dar o promovezi pe Maia Sandu. Dacă unioniştii merg cu un candidat propriu, asta înseamnă că mesajul unionist trece în acţiune. Sentimentul unionist devine o realitate care poate fi palpabilă în viitorul apropiat”, a afirmat Ion Dron într-un Live pe Facebook. 

În opinia lui Dron, unioniştii ar trebui să-i ceară ca Maia Sandu „să vină în spaţiul public şi să spună următoarele: „îmi cer scuze, am greşit, nu am trădat. Drept dovadă sunt gata să susţin un candidat unionist, împreună cu formaţiunea mea să câştigăm această funcţie”, a declarat Ion Dron. 

Ion Dron susţine că nu există nicio garanţie că după ce unioniştii eventual ar sprijini-o pe Maia Sandu în alegeri, dânsa „va arăta spatele”.

„Să nu uităm că dânsa a arătat spatele şi ambasadorului UE, şi ambasadorului SUA. A spus-o chiar ambasadorul SUA „că eu am făcut tot posibilul ca acest guvern să rămână” (...) Să nu uităm cum a procedat această doamnă cu PLDM. PLDM, în alegerile prezidenţiale din 2016 a susţinut-o masiv. După acele alegeri, în preajma alegerilor parlamentare, dânsa a pus filtre pentru liderii acestui partid care nu au mai putut merge pe lista ei”, a adăugat avocatul.

Dron consideră că există şi un risc politic pentru unionişti, dacă aceştia merg în alegeri alături de Maia Sandu, iar Igor Dodon va ieşi învingător.

„Dacă nu se reuşteşte ca Dodon să fie dărâmat, atunci responsabilitatea politică va aparţine alături de Maia Sandu şi unioniştilor”, a subliniat Dron.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite