VIDEO Igor Dodon: Este principial să fie reziliat contractul de concesionare a Aeroportului. Au fost făcute mai puţine investiţii decât cele asumate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Igor Dodon a declarat, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, că Avia Invest, companie care gestionează Aeroportul Chişinău, urma să facă, conform obligaţiilor contractuale, investiţii în valoare de 160 de milioane de euro până la sfârşitul anului 2019. Însă, până în prezent, valoarea investiţiilor făcute este de doar 94 de milioane de euro, dintre care 59 de milioane sunt bani proveniţi din achitarea taxei de 9 euro de către pasageri.

Potrivit autorităţilor, neîndeplinirea planului de investiţii poate fi un motiv de reziliere a contractului cu compania concesionară, transmite IPN.

„Agenţia Proprietăţii Publice, Guvernul va notifica investitorul că nu şi-a îndeplinit angajamentele investiţionale. Din nou, din 160 de milioane de euro, 66 de milioane nu au fost investiţi. Şi sunt interesante sursele celor 94 de milioane. Din 94 de milioane pe care investitorul le-a introdus, 59 de milioane de euro sunt din taxele plătite de către pasageri”, a declarat preşedintele Igor Dodon, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, care s-a întrunit marţi, 21 ianuarie.

Şeful statului a menţionat că un alt motiv de reziliere a contractului cu Avia Invest ţine de modul în care acesta a fost semnat şi de faptul că au fost neglijate interesele statului. Potrivit lui Igor Dodon, în prezent există cinci dosare penale deschise pe numele celor care au semnat contractul şi au organizat concursul în anul 2013. 

Totodată, există cererea de chemare în judecată împotriva Avia-Invest privind nulitatea contractului de concesionare, care urmează să fie examinată în luna februarie. Preşedintele a menţionat că un alt aspect se referă la condiţiile preferenţiale ale investitorului legate de monopolul de pe piaţa serviciilor aeroportuare, precum şi taxa de nouă euro. „Pentru noi este principial ca acest contract să fie reziliat”, a mai spus Igor Dodon.
   

https://www.ipn.md/ro/la-aeroport-au-fost-facute-mai-putine-investitii-decat-7965_1070944.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite