VIDEO Igor Dodon a prezentat raportul pentru doi ani de activitate. Cu ce reuşite se laudă preşedintele ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Au trecut exact doi ani de la ziua alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, din 13 noiembrie 2016. În acest context, Igor Dodon a publicat pe pagina sa de Facebook şi Youtube un material video în care prezintă reuşitele sale din perioada respectivă. Şeful statului menţionat că a făcut în doi ani mai multe decât alţi preşedinţi în patru ani.

„Au trecut doi ani de când cetăţenii Republicii Moldova şi-au recâştigat dreptul de a vota preşedintele în mod direct. Sunt onorat că susţinerea lor mi-a fost acordată mie şi vă asigur că în fiecare zi din aceşti doi ani am gîndit şi am acţionat astfel, încât să fac viaţa oamenilor mai decentă, să-i fac să privească mai cu încredere la viitorul ţării noastre”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Potrivit lui, în toată această perioadă dânsul a avut „sute de întîlniri cu cetăţenii în raioanele şi satele Moldovei, în orele de audienţă la preşedinţie, în timpul întâlnirilor cu diaspora”. 

„Am răspuns la numeroase solicitări concrete, de ordin social şi economic şi sunt împăcat sufleteşte, deoarece o bună parte din acele solicitări au putut fi soluţionate”, a subliniat Dodon.

Preşedintele susţine că în politica externă a optat „pentru echilibru în relaţiile Moldovei cu Estul şi cu Vestul, fiindcă suntem o ţară care trebuie să prietenească, nu să se certe cu ţările din vecinătatea apropiată sau îndepărtată”.

„Am restabilit prietenia cu Rusia, fără a pierde bunele relaţii cu ţările occidentale”, a accentuat şeful statului.

Cât ţine de politica internă, Dodon afirmă că a pledat pentru patriotism, pentru promovarea statalităţii, pentru păstrarea valorilor creştine 

„M-am exprimat ferm împotriva acţiunilor abuzive ale guvernării democrate, cu care am avut mai multe confruntări, dar sper că, după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, voi obţine şi o susţinere parlamentară largă, socialistă, care să-mi permită să înfăptuiesc multe alte lucruri bune pentru ţără şi cetăţeni”, a adăugat preşedintele.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite