VIDEO Igor Dodon, după ce a fost eliberat: „Este un dosar politic făcut la comanda Maiei Sandu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dodon

Ex-preşedintele Igor Dodon a fost eliberat din izolator joi, 26 mai, şi plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, după ce instanţa a respins demersul procurorilor privind eliberarea unui mandat de arestare pentru 30 de zile. Dodon a respins toate acuzaţiile şi a menţionat că dosarele penale au fost fabricate la comanda Maiei Sandu pentru a distrage atenţia cetăţenilor de la problemele actuale.

Imediat după decizia instanţei, Igor Dodon a declarat presei că dosarele penale au fost deschise pe numele lui la comanda preşedintelui Maia Sandu, care, potrivit lui Dodon, odată cu preluarea funcţiei de şef de stat ar fi dat indicaţii procurorilor să-i intenteze dosare penale şi să-l bage în închisoare.

Igor Dodon susţine că de dosarul lui se ocupă un grup format din 53 de procurori. Potrivit lui, acest grup este condus de trei procurori „ghidaţi de ambasada SUA, cu acceptul Maiei Sandu”.

„Un dosar politic cu scopul de a neutraliza opoziţia”, a spus Dodon.

Dodon a menţionat că este straniu că dânsul este acuzat de trădare de patrie, în timp ce actuala guvernare „a umplut toate instituţiile de stat cu consilieri străini, români, americani, nemţi, care controlează toate instituţiile, inclusiv instituţia prezidenţială”.

„Este cinic să mă învinuieşti pe mine de trădare de patrie, când ei au adus poliţişti străini să patruleze drumurile noastre. Au adus soldaţi străini înarmaţi, care ne păzesc acum frontierele. Cheamă NATO încoace şi vrea să ia armament de la Marea Britanie. Şi ăstia mă învinuiesc pe mine de trădare de patrie?”, a spus Dodon.

Procuratura Anticorupţie a comunicat că marţi, 24 mai, au fost percheziţionate zece imobile şi patru automobile, în cadrul a patru dosare penale deschise pe numele fostului preşedinte Igor Dodon, acţiuni ilegale care ar fi avut loc în perioada 2014 - până în prezent.

Dodon este acuzat de comiterea coruperii pasive, acceptarea finanţării partidului politic de o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită.

Ex-preşedintele Igor Dodon a oferit explicaţii în cazul fiecărei învinuiri aduse de procurori. Dodon susţine că toate acuzaţiile „sunt superficiale, false, fără probe serioase şi vor fi respinse de orice instanţă de judecată independentă, nu capturată politic”. Totodată, Dodon o acuză pe Maia Sandu că ar fi capturat justiţia şi că ar sta în spatele reţinerii sale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite