VIDEO A fost deschisă reprezentanţa Tiraspolului la Moscova. Senator rus: Transnistria este teritoriul Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, în discuţie cu senatorul rus Alexei Puşkov FOTO president.gospmr.org
Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, în discuţie cu senatorul rus Alexei Puşkov FOTO president.gospmr.org

Începând cu ziua de marţi, 22 ianuarie, Transnistria are o reprezentanţă în Federaţia Rusă, amplasată chiar în centrul Moscovei. Instituţia va avea misiuni similare cu a unui consulat, doar că este înregistrată cu statut de organizaţie neguvernamentală.

În cadrul evenimentului de inaugurare, la care au participat politicieni şi oficiali ruşi, dar şi liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, şi aşa-numitul ministru de Externe, Vitalii Ignatiev, senatorul rus Alexei Puşkov a declarat că Transnsitria este teritoriul Rusiei, iar cetăţenii de acolo formează cu cetăţenii ruşi acelaşi popor (min. 11:05).

„Aveţi susţinerea noastră. Aveţi profunda noastră prietenie şi personală, dar şi a întregii naţiuni ruse, pentru că eu niciodată nu am auzit, cu excepţia unui cerc îngust, ca Rusia să se îndepărteze de Transnistria. Noi suntem acelaşi popor pe aceste două teritorii, pe unul mare al Rusiei şi pe al vostru mai mic, care la fel este al Rusiei.

Obiectul reprezentanţei Transnistriei la Moscova constă în dezvoltarea relaţiilor culturale, umanitare şi social-economice între locuitorii Transnistriei şi cetăţenii din Federaţia Rusă, menţinerea unui dialog direct cu Moscova, schimb de informaţii, integrarea „culturii transnistrene” în cea rusă şi mondială, colaborarea cu ONG-urile ruse. De asemenea, dezvoltarea relaţiilor comercial-economice între Rusia şi regiunea transnistreană, dar şi promovarea produselor din Transnistria pe piaţa mondială, se arată într-un comunicat de presă emis de autorităţile nerecunoscute de la Tiraspol.

Amintim că încă 26 ianaurie 2017, pe pagina oficială a liderului de la Tiraspol a fost anunţat că la Moscova a fost deschisă o reprezentanţă a Transnistriei, ce va avea funcţii similare unui consulat şi va fi condusă de Alexandr Caraman.

Atunci, Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău a calificat decizia Tiraspolului ca fiind una ilegală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite