VIDEO Dorin Drăguţanu, audiat de comisia parlamentară de anchetă privind frauda bancară. Slusari: Ex-guvernatorul BNM pasează responsabilitatea

VIDEO Dorin Drăguţanu, audiat de comisia parlamentară de anchetă privind frauda bancară. Slusari: Ex-guvernatorul BNM pasează responsabilitatea

Fostul guvernator al Băncii Naţionale Dorin Drăguţanu pasează pe Guvern responsabilitatea pentru devalizarea sistemului bancar. Declaraţia a fost făcută de către Alexandru Slusari, preşedintele comisei parlamentare de anchetă, după audierile din 23 iulie, transmite IPN.

Potrivit lui Alexandru Slusari, Dorin Drăguţanu a declarat că BNM a făcut tot ce a putut în condiţiile în care nu a dispus de instrumentele necesare pentru a gestiona criza bancară.

„Tot ce el a făcut a fost justificat, îi bun, doar că nu este clar de ce am ajuns la furtul miliardului. Ceea ce a fost rău, el nu a avut pârghiile”, a comentat Alexandru Slusari declaraţiile fostului guvernator al BNM. Deputatul a mai spus că, dacă atunci BNM ar fi spus franc că emisiile suplimentare nu sunt cea mai bună soluţie, situaţia ar fi fost gestionată altfel.

Astăzi urma să fie audiată şi Ema Tăbârţă, fost viceguvernator la BNM, dar nu s-a prezentat invocând motive de sănătate.

Pentru joi, 25 iulie, la audieri au fost chemaţi fostul ministru al finanţatelor Anatol Arapu, fostul ministru al economiei Andrian Candu şi fostul premier Iurie Leancă.
 

Membrii comisiei analizează oportunitatea audierii unor persoane care se află în locurile de detenţie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: