VIDEO Dodon, Sandu şi Greceanîi au ciocnit câte un pahar cu sampanie de Ziua Independenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a organizat o recepţie marţi, 27 august, la Palatul Republicii, cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova. După ce a ţinut un discurs în faţa actualilor şi foştilor deputaţi şi a ex-preşedinţilor ţării, Mircea Snegur şi Petru Lucinschi, Igor Dodon a ciocnit un pahar de şampanie cu premierul Maia Sandu, preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi şi prima doamnă, Galina Dodon.

Igor Dodon a menţionat că „este foarte important să revenim la promovarea unei politici externe echilibrate, fără derapaje şi acţiuni vădit neprieteneşti faţă de unele state sau parteneri tradiţionali”, referindu-se cel mai probabil la Federaţia Rusă.

„Moldova are nevoie de susţinerea principalelor puteri mondiale pentru a-şi soluţiona cele mai importante probleme interne. Ne bucurăm de consensul partenerilor externi referitor la guvernarea actuală de la Chişinău şi vedem în aceasta o bună oportunitate pentru a beneficia de ajutorul respectiv”, a declarat Igor Dodon în cadrul discursului său.

Dodon a spus că Chişinău este dispus să reia „consultările cu partenerii noştri din Est şi din Vest la subiectul elaborării unei foi de parcurs pentru a o implementa cu succes”.

„Moldova va continua să respecte angajamentele asumate prin acordurile comercial-economice şi sociale, inclusiv prin Acordul de Asociere cu UE, CSI etc”, a precizat preşedintele.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite