VIDEO Dodon nu renunţă la ideea de a interzice partidele unioniste şi de a exclude din şcoli Istoria Românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon a declarat că în continuare va pleda pentru interzicerea partidelor unioniste din R. Moldova. Totuşi, Dodon a precizat că nu le poate interzice cetăţenilor să aibă viziuni politice unioniste.

„Nu-i poţi interzice cetăţeanului să aibă opinia proprie - unul vede aşa, unul altfel. Dar partide politice care promovează lichidarea statalităţii, în opinia mea, trebuie să fie în afara legii. Pentru aceasta este necesar de modificat Constituţia, de exclus un articol care prevede că statalitatea R. Moldova poate fi lichidată prin referendum (...) Noi vom modifica Constituţia şi vom scoate această opţiune”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Igor Dodon răspunde”.

Tot în acest context, Dodon s-a arătat revoltat că partidele unioniste ar primi bani de la bugetul de stat, în timp ce pledează pentru „lichidarea acestui stat”. „Avem statul nostru, R. Moldova, şi trebuie să păstrăm statalitatea. Asta e poziţia mea”, a adăugat Dodon.

În ceea ce priveşte iniţiativa sa de a exclude din instituţiile de învăţământ disciplina „Istoria Românilor” pentru a o înlocui cu „Istoria Moldovei”, Dodon a accentuat că nu a renunţat nici la această idee şi că atunci când va avea majoritate parlamentară, neapărat va îndeplini acest obiectiv.

Întrebat dacă va pleda pentru înlocuirea în şcoli a disciplinei „Limba Română” cu „Limba Moldovenească”, Dodon nu a fost foarte explicit, însă a subliniat că, potrivit Constituţiei, limba de stat este „limba moldovenească”, adăugând că „aşa consideră marea majoritate a cetăţenilor”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite