VIDEO Dodon: „Nu cunosc ce era în acel pachet, totul a fost doar o scenetă făcută pentru înregistrare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon susţine că noile imagini video apărute în spaţiul public, în care Vlad Plahotniuc îi oferă o sacoşă neagră, în care se presupune că ar fi vorba despre bani, sunt trucate.

„Oligarhia continuă să se răzbune pentru faptul că a fost fugărită de la putere în vara anului 2019. Dar tentativele ei de răzbunare trădează doar furia şi neputinţa de a purta o luptă directă şi onestă”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, astăzi „am asistat la un nou episod din acelaşi scenariu manipulator al imaginilor trucate, care au mai fost lansate in luna Iunie a anului trecut”. 

„Singurul lucru nou şi interesant este relaţia dintre unionistul Renita şi Plahotniuc, care îl foloseşte pe post de instrument politic şi de manipulare şi ii livrează imagini prelucrate. A devenit clar că Reniţă a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM, care mai întâi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi”, spune Dodon.

Preşedintele afirmă că este important de remarcat contextul în care sunt scoase aceste imagini: „În ziua când Guvernul a anunţat demararea procedurilor prin care Aeroportul sa fie întors cetăţenilor, când procurorii au anunţat ca au avansat in dosarul miliardului şi se apropie tot mai mult de coordonatorii politici ai acestui furt, în sfârşit se dau numele concrete ale celor implicaţi şi capete de acuzare foarte clare. Iată de ce apar astăzi aceste imagini trucate”.

„Am mai spus şi anterior ca in discuţiile avute atunci cu Plahotniuc fiecare a avut tactica sa: a mea a fost sa ii dau senzaţia ca avem o relaţie de colaborare ca sa întind momentul pana am putut sa acţionez deschis şi direct şi sa scot ţara din captivitatea lui. Tactica lui Plahotniuc a fost sa însceneze diferite provocări şi pachetele pentru a le filma. Nu cunosc ce era in acel pachet, totul a fost doar o sceneta făcută pentru înregistrare. Sesizez chiar eu public Procuratura Generală sa facă toate verificările şi sunt sigur ca vor descoperi falsul şi manipularea care stau in spate, aşa cum au descoperit şi la precedentele imagini”, a adăugat Dodon.

Deputatul Iurie Reniţă a prezentat luni, 18 mai, noi imagini video de la întrevederea dintre Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc, din iunie 2019, când Igor Dodon, într-o discuţie privată cu Vlad Plahotniuc, pe atunci lider al PDM, i se lăuda acestuia că primeşte din Federaţia Rusă, lunar, câte 700 mii de euro pentru întreţinerea partidului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite