VIDEO Dodon, mesaj pentru Candu: Doar în Moldova un partid care a obţinut 17% în alegeri poate să controleze o majoritate parlamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

În contextul suspendării sale din funcţie, Igor Dodon a declarat că Andrian Candu a fost pe parcursul ultimului an şi jumătate deja „de câteva ori preşedinte interimar pentru cinci minute, şi-a înţeles utilitatea sa politică”. În această ordine de idei, şeful statului a decis să vină cu un mesaj către speaker.

„Aş vrea să-i răspund prin propriile sale cuvinte: aşa ceva nu putea să se întâmple într-o ţară europeană. Doar în Republica Moldova un partid care a obţinut în alegeri 17% la alegeri poate să controleze o majoritate parlamentară, doar în Republica Moldova un preşedinte de Parlament, care a fost ales de o coaliţie neclară din câţiva deputaţi, poate să preia atribuţiile unui preşedinte care a fost votat de peste 800 de mii de cetăţeni”, a afirmat Igor Dodon la o ediţie specială la Accent TV.

Preşedintele a comentat şi declaraţia lui Andrian Candu că Republica Moldova nu mai are nevoie de un preşedinte, dacă acesta oricum refuză să-şi exercite atribuţiile sale constituţionale.

„Pentru mine a fost stranie această declaraţie, pentru că eu îmi amintesc de unele declaraţii similare a unor fruntaş unionişti, care în 2009 strigau în faţa Parlamentului şi Preşedinţiei, când dadeau foc la aceste clădiri, strigau că „noi nu avem nevoie de Parlament şi de Preşedinţie, pentru că le avem la Bucureşti”. Sper că a fost o declaraţie emotivă”, a subliniat şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite