VIDEO Dodon explică de ce vrea regim prezidenţial: „Ai dat cu pumnul în masă şi l-ai pus la punct şi pe judecător, şi pe deputat, şi pe prim-ministru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon le-a explicat cetăţenilor de ce vrea ca în R. Moldova să fie un regim prezidenţial, însă a confundat regimul prezidenţial cu cel dictatorial. Prim urmare, Igor Dodon a sugerat că doreşte ca preşedintele ţării să aibă puteri nelimitate, având dreptul să se implice în puterea judecătorească, executivă şi cea legislativă.

„Dacă ar fi fost stat prezidenţial. Ştiţi ce e asta stat prezidenţial? Ai dat cu pumnul în masă şi l-ai pus la punct şi pe procuror, şi pe judecător, şi pe deputat, şi pe prim-ministru. Pentru asta trebuie să facem stat prezidenţial, De exemplu, în SUA e stat prezidenţial. În Belarus e stat prezidenţial. De aceea, acolo a spus preşedintele şi s-au terminat discuţiile. La noi, cu regret, nu e stat prezidenţial. Eu în genere pledez pentru stat prezidenţial, am spus nu o dată”, a declarat Igor Dodon în emisiunea „Preşedintele răspune”.

Dodon spune că regimul prezidenţial e soluţia pentru etapa actuală, iar „după ce facem regulă, facem parlamentarism ca în Europa”. 

„Cu bandiţii aceştia altfel nu poţi. Până nu-i dai n cap cu bâta, el nu înţelege”, a mai spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite