VIDEO Dodon a desenat pe o foaie cum trebuie să arate reforma justiţiei: „Vrem să-i evaluăm pe toţi de sus în jos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Justiţiei a prezentat miercuri, 28 august, conceptul de reformă al justiţiei, eveniment la care a fost prezent şi Igor Dodon. În discursul său, preşedintele ţării a prezentat o foaie A4, pe care era desenată chiar de dânsul schema despre cum trebuie să arate reforma justiţiei, în opinia socialiştilor.

„Ce vrem noi să facem? Vrem în primul rând să-i evaluăm pe toţi de sus în jos. La noi cum se întâmpla? Îi băteau pe cei de jos, dar sus capul rămânea acelaşi. Ceea ce ne-am propus noi, comisia de evaluare trebuie să înceapă evaluarea de sus în jos. Evident ne punem ca scop să ajungem şi la judecătorii de jos”, a declarat Igor Dodon.

El a subliniat că în unele state europene din regiune, „după o astfel de reformă, 50-60% din procurori şi judecători au plecat singuri”.

„Când s-a început procesul de evaluare au înţeles că trebuie să explice de unde sursele, banii, casele, maşinile şi au plecat singuri. Vreau să dau un mesaj clar către judecători: abordarea va fi una foarte serioasă”, a spus Dodon.

Amintim că ministra Justiţiei, Olesea Stamate, a prezentat miercuri, 28 august, conceptul reformei justiţiei din Republica Moldova. Potrivit documentului, Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) va fi compusă din 17 judecători şi nu din 33, precum este actualmente. De asemenea, se propune ca CSJ să aibă competenţe mai înguste şi anume să se preocupe de „unificarea practicii judiciare şi mai puţin pe examinarea în fond a cauzelor”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite