VIDEO Dodon: Chişinăul şi Bucureştiul sunt parte a unui joc geopolitic al NATO îndreptat împotriva Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a comentat decizia autorităţilor din Republica Moldova de a reţine membrii unei delegaţii ruse pe Aeroportul Internaţional Chişinău, dar şi decizia României de a nu permite survolarea spaţiului său aerian a aeronavei în care se afla vicepremierul rus Dmitrii Rogozin. Şeful statului susţine că Chişinăul şi Bucureştiul fac jocul geopolitic al NATO, îndreptat contra Federaţiei Ruse.

„Noi asistăm în ultimul timp la un show rusofob fără precedent. Un show care este îndreptat împotriva cetăţenilor Republicii Moldova, îndreptat împotriva relaţiilor bune cu partenerul nostru strategic, Federaţia Rusă. O să le iasă pe ochi la cei care au început acest show”, a declarat Dodon în cadrul unui briefing de presă. 

Şeful statului a acuzat guvernarea de la Chişinău că este prounionistă şi proNATO.

„Voi credeţi că prin blocarea artiştilor sau a avioanelor vă faceţi mare reiting la americani?. Toţi foarte bine ştiu cine sunteţi voi. Aşa cum ştiu şi cetăţenii Republicii Moldova. Problema este că Chişinăul şi PDM este doar un pion în joaca aceasta, joaca e mult mai complexă. Chişinăul şi Bucureştiul sunt parte a unui joc geopolitic a Occidentului, a NATO, împotriva Rusiei”, a subliniat preşedintele Moldovei.

Dodon susţine că soluţionarea problemei transnistrene înseamnă că Moldova nu va adera vreodată la NATO. De aceea, el consideră că anume din acest motiv Alianţa Nord Atlantică se implică în această zonă pentru a nu admite soluţionarea conflictului de pe Nistru.

„Ei vor conflict, vor război aici. Eu regret că guvernarea de la Chişinău s-a implicat în acest jos murdar, geopolitic, care nu are nimic în comun cu interesele Republicii Moldova. Această guvernare nu este statalistă, ci una unionistă”, a spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite