VIDEO Discursul Maiei Sandu după învestirea în funcţie: Lupta noastră împotriva corupţiei nu va fi uşoară, dar o vom câştiga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu presedinte.md

Maia Sandu a fost oficial învestită în funcţia de preşedinte joi, 24 decembrie. În cadrul unui discurs ţinut la ceremonia de inaugurare, Maia Sandu a declarat că va lupta cu corupţia şi că va fi un şef de stat care nu se va implica niciodată în scheme de corupţie. Maia Sandu a reiterat poziţia sa privind necesitatea de a dizolva Parlamentul „pentru că alegerile anticipate sunt singura cale pentru a curăţa Parlamentul şi a ieşi din impas”.

Maia Sandu a menţionat că „în Parlamentul actual nu sunt 51 de deputaţi care să sprijine un Guvern al poporului.” 

„Lupta noastră împotriva corupţiei nu va fi uşoară, dar vă spun cu toată responsabilitatea şi cu toată încrederea că noi o să câştigăm această luptă. O să reuşim să curăţăm statul şi clasa politică de corupţi şi profitori. O să construim un stat în care hoţii stau la închisoare, nu la conducerea ţării. Sunt conştientă că nu va fi uşor, sunt conştientă că lucrurile nu vor fi perfecte, însă păşesc cu încredere pe această cale a schimbării spre bine”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu a subliniat că îşi propune să fie „un preşedinte al dreptăţii, un susţinător al tuturor celor care luptă pentru lege şi pentru instituţii drepte”. Ea spune că va fi de partea oamenilor de afaceri şi că va fi garantul independenţii primarilor.

Maia Sandu a accentuat că priorităţile actuale sunt lupta cu pandemia şi ieşirea din criza economică: „Trebuie să salvăm vieţi şi să salvăm locuri de muncă. Pentru aceasta, voi chema alături de mine pe cei mai buni profesionişti”.

„Ştiu că aşteptările sunt mari, iar provocările sunt şi mai mari. Trăim vremuri foarte grele. Ne-a prins pandemia cu un stat slab, distrus de atacurile interminabile ale grupărilor coruăte. Un stat incaăabil să-şi îndeplinească datoriile de bază faţă de cetăţeni. Un stat care nu le mai poate asigura oamenilor bolnavi acces la servicii medicale. (...) În plină criză sanitară şi economică suntem supuşi din nou unui atac violent din partea corupţilor. În aceste alegeri, votul oamenilor a fost covârşitor împotriva corupţiei şi a minciunii. A fost un vot pentru ordine şi pentru dreptate, pentru şansa oamenilor cinstiţi la bunăstare aici, acasă. Speriaţi de această unitate a oamenilor, pentru lupta contra hoţiei, cei care au avut datoria să conducă ţara spre lumină au încercat şi încă mai încearcă să o scufunde şi mai mult în întuneric, în corupţie, în sărăcie, în haos”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit ei, în R. Moldova încă există politicieni „care nu se pot despărţi de fotolii îşi promovează cu neruşinare interesele meschine şi încearcă să compromită orice încercare a ţării de a ieşi din criză.”

„Încearcă să blocheze instituţiile şi să provoace haos total. Ce fel de deputaţi sunt acei care în loc să aloce mai multe resurse pentru oamenii bolnavi, pentru medici, pentru nevoiaşi, pentru întreprinderile mici şi mijlocii, ei taie orice şansă a ţării de a obţine ajutoare externe pe timp de criză majoră. Ce fel de deputaţi sunt acei care la miezul nopţii împart scheme de corupţie, ce fel de deputaţi sunt acei care încalcă normele legale fără nicio reţinere. Ei nu sunt oameni de stat. Ei nu vor şi nu pot construit un stat pentru oameni”, a adăugat noul preşedinte.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite