VIDEO Deputaţii PSRM şi PDM, într-o şedinţă de lucru la Parlament la care au participat Dodon, Chicu şi Greceanîi. Opoziţia nu a fost invitată la eveniment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Deputaţii din fracţiunile PSRM şi PDM s-au întâlnit, luni seara, într-o şedinţă de lucru la Parlament, la care au participat preşedintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu şi preşedintele Legislativului, Zinaida Greceanîi. Deputaţii din opoziţie nu au fost invitaţi la eveniment. La fel, nici presa nu a fost anunţată despre această întrevedere.

După ce evenimentul a luat sfârşit, Preşedinţia a emis un comunicat de presă unde a oferit detalii despre întâlnirea conducerii de vârf a ţării şi a deputaţilor.

Potrivit documentului, principalele teme de discuţie „au fost legate de activitatea parlamentară şi guvernamentală în perioada următoare, inclusiv cu privire la lansarea unor proiecte ample, pe termen mediu şi lung, care vizează îmbunătăţirea continuă a vieţii cetăţenilor”. 

„La întâlnirea de lucru au fost discutate şi problemele abordate de cetăţeni în cadrul vizitelor întreprinse în teritoriu de reprezentanţii Preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului. Preşedintele ţării, Igor Dodon, a menţionat importanţa acestei conlucrări, fără precedent în ultimii ani, între cele trei instituţii ale statului, salutând faptul că reprezentanţii acestor instituţii pot sta în sfârşit la aceeaşi masă de lucru şi pot avea o agendă comună, bazată pe priorităţile moldovenilor. Şeful statului a făcut o trecere în revistă a iniţiativelor sociale deja lansate şi a cerut Guvernului să urgenteze implementarea lor, astfel încât cetăţenii să se poată bucura începînd cu acest an de noi drumuri bune, de iluminarea localităţilor, dar şi de alte proiecte aflate în derulare”, se spune în comunicat.

Ion Chicu ar fi prezentat „situaţia privind direcţiile prioritare spre care Guvernul îşi orientează activitatea, acestea vizând situaţia social-economică, în mod special îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, iluminarea satelor, sporirea siguranţei cetăţenilor, creşterea numărului de locuri de muncă, creşterea veniturilor la bugetul de stat, reformarea şi modernizarea instituţiilor, dar şi multe proiecte ce ţin de îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor, inclusiv prin creşterea treptată a veniturilor”.

„Liderii PSRM şi PDM au făcut un schimb de opinii cu prim-ministrul în ceea ce priveşte agenda comună de lucru a Parlamentului şi Guvernului, dar au cerut şi o adaptare cât mai bună a agendei guvernamentale la angajamentele pe care cele două partide şi le-au asumat în faţa cetăţenilor”.

„Fracţiunea PDM a propus realizarea în comun de către Guvern şi Parlament a unui plan de dezvoltare a ţării pe următorii ani, care să conţină măsuri concrete pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor. Părţile au convenit asupra mai multor măsuri care să contribuie în viitor la o şi mai eficientă conlucrare instituţională, inclusiv printr-o comunicare mai activă, astfel încât Parlamentul şi Guvernul să poată veni cu acţiuni de dezvoltare durabilă a Republicii Moldova”.

„Preşedintele PDM, Pavel Filip, a insistat ca platforma socială pe care funcţionează în acest moment Guvernul şi majoritatea parlamentară să rămână una exclusiv bazată pe rezolvarea problemelor cetăţenilor, departe de orice false dezbateri geopolitice, să urmeze direcţia de dezvoltare europeană, inclusiv în ceea ce priveşte întărirea statului de drept şi eradicarea corupţiei, urmărind obiectivul de modernizare şi integrare europeană a Republicii Moldova”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite