VIDEO Chişinăul va spune „DA” sau „NU” Unirii cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii municipiului Chişinău vor avea ocazia să participe la o amplă cercetare sociologică despre Unirea cu România. Luni, 2 aprilie, la kilometrul zero al Capitalei a fost dat startul consultării publice organizate de Centrul Social-Politic European (CSPE), în prezenţa experţilor şi a zeci de operatori de teren.

„Este un exercitiu fără precedent în Republica Moldova. Asăzi vom recenza primele domicilii, prin operatorii noştri. Vin cu un apel către întreaga populaţie a Chişinăului, să raspundă sincer operatorilor noştri, aşa cum cred: PRO sau CONTRA Unirii. De asemenea, rugăm anumite tabere co-interesate să nu mai încerce să vicieze rezultatele, suntem pregătiţi să nu admitem nicio încălcare”, a declarat Gheorghe Costandachi, preşedintele CSPE.

„Avem 500 de operatori care vor recenza toate casele. Ei vor merge din uşă în uşă şi vor avea dispozitive electronice. Răspunsurile se strâng în aceeaşi bază de date unde vin răspunsurile de la corturile din Chişinău şi cele de pe site-ul decid.md. Aşadar, avem trei modalităţi prin care locuitorii municipiului Chişinău îşi pot exprima opinia: la domiciliu, la unul dintre corturile campaniei şi online, prin votul electronic. În timp real, rezultatele voturilor, preliminare, pot fi urmărite pe site-ul decid.md”, a explicat sociologul Mihai Roşca.

Consultarea se va desfăşura în perioada 1-14 aprilie, cu sprijinul companiilor de sondare a opiniei publice şi al experţilor locali şi internaţionali.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite