VIDEO Chirtoacă, la Moscova: „În Rusia este jale: drumurile lipsesc, casele se risipesc, oamenii trăiesc în condiţii ca în Evul Mediu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Liberal, ex-primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă, a decis sâmbătă, 24 august, să ocupe simbolic Piaţa Roşie de la Moscova, în semn de protest faţă de evenimentele organizate la Chişinău de Igor Dodon, dedicate „eliberării Moldovei de fascism”.

Dorin Chirtoacă l-a acuzat pe Igor Dodon de trădare de patrie pentru faptul că a organizat pe 24 august, la Chişinău, evenimente dedicate „eliberării Moldovei de fascism”, în timp ce Chirtoacă e de părere că este vorba despre ocupaţia Basarabiei de către armata sovietică. El a subliniat că Dodon trebuie demis din funcţie. 

De asemenea, Chirtoacă a acuzat autorităţile româneşti pentru faptul că au autorizat survolarea spaţiului aerian al României de către aeronava în cara se afla ministrul rus al Aprării, Sergey Şoigu, care se îndrepta la Chişinău. 

De critici nu au scăcat nici Maia Sandu şi Andrei Năstase. Chirtoacă susţine că şi datorită lor Şoigu a putut ajunge în Republica Moldova, pe 24 august, pentru a participa la evenimentele organizate de Igor Dodon.

„Din momentul în care au autorizat sosirea lui Şoigu la Chişinău şi s-au adresat Guvernului României, pentru a i se permite să survoleze spaţiul aerian românesc ca să ajungă la Chişinău, prin asta au arătat făţărnicie şi trădate alături de Dodon”, a spus Chirtoacă.

Descriind situaţia social-economică din Rusia, Dorin Chirtoacă a menţionat că se trăieşte mai bine doar la Moscova şi la Sankt Petersburg. 

„În Rusia este jale: drumurile lipsesc, casele se risipesc, oamenii trăiesc în nişte condiţii ca în Evul Mediu sau în secolul XVIII. Este de lucru aici, nu este nevoie să veniţi peste noi, în Moldova (...) Pe undeva îi compătimesc şi mă doare inima. Ar trebui şi ei să trăiască mai bine, mai ales la resursele pe care le au - gaze, petrol etc. La ei accentul se pune în continuare pe militărie, pe teroare, pe tot ce a fost în URSS”, a declarat Dorin Chirtoacă într-un Live pe Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite