VIDEO Chirtoacă: Am informaţia că noul procuror general îmi va deschide dosare penale la comanda lui Dodon şi Năstase. Îi chem la duel pe aceşti doi şarlatani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, îi acuză pe Igor Dodon şi Andrei Năstase că i-ar fi dat sarcina noului procuror general interimar, Dumitru Robu, să-i deschidă un dosar penal pe numele său şi chiar să-l aresteze. Chirtoacă susţine că, în aşa fel, Dodon şi Năstase ar vrea să scape de concurenţă politică, prin faptul că dânsul nu va fi admis în campania electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie.

Preşedintele PL spune că a primit informaţii din surse surse independente una faţă de alta, ambele din cadrul procuraturii, care spun despre faptul că lui Dumitru Robu i s-a pus sarcina să-i deschidă dosare penale.

Dorin Chirtoacă afirmă că procurorul general interimar şi şeful Centrului Naţional Anticorupţie se află sub influenţa lui Igor Dodon şi a lui Andrei Năstase, aceştia ar fi împărţit între ei funcţiile respective.

„Dodon şi cu Năstase, prin faptul că l-au numit pe Robu la Procuratura Generală, mi-au aruncat mănuşa. Eu am ridicat această mănuşă şi îi chem la duel pe aceşti doi şarlatani, hoţi, escroci, pe care i-am demascat prin investigaţiile făcute continuu, în ultimii zece ani. Îi chem la un duel cinstit în faţa cetăţenilor, nu ceea ce pun ei la cale - în continuare dosare penale şi, respectiv, împiedicarea subsemnatului de a participa la alegerile locale, la alegerile parlamentare şi prezidenţiale”, a declarat Dorin Chirtoacă într-o conferinţă de presă. 

Liberalul a menţionat că nu are motive să se teamă de dosare penale, pentru că dânsul nu ar fi fost implicat în ilegalităţi: „pentru că voi sunteţi cei care am furat şi nu noi, cei care luptăm pentru neamul acesta din 89 încoace”. 

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, susţine că ministrul de Interne, Andrei Năstase, care este şi liderul PPDA, şi-a dorit mult controlul asupra Procuraturii Generale, motiv pentru care a fost numit în funcţia de procuror general interimar, Dumitru Robu, la solicitarea lui Andrei Năstase.

Preşedintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, avocatul Ion Dron, s-a arătat dezamăgit de numirea în funcţia de procuror general interimar a lui Dumitru Robu şi a declarat că aceasta reprezintă „o păcăleală pentru publicul onest”.

Chiar şi deputatul din Blocul ACUM Octavian Ţîcu a dat de înţeles că numirea în funcţie a lui Dumitru Robu nu a fost tocmai una corectă: „Am votat ieri cu ochii închişi un procuror general interimar, pe care nu l-am văzut nici în Parlament măcar”.

Amintim că Dumitru Robu a devenit cunoscut opiniei publice după ce a instrumentat dosarul penal deschis pe numele ex-primarului de Chişinău Dorin Chirtoacă, în cazul parcărilor cu plată din Capitală.

Odată cu vestea privind desemnarea lui Dumitru Robu la funcţia de procuror general interimar, Dorin Chirtoacă a declarat, într-un live pe Facebook, că „Dumitru Robu este cel care mi-a falsificat dosarul la comanda lui Plahotniuc, împreună cu Morari şi ceilalţi”.

Reamintim că interimatul funcţiei de general interimar al Republicii Moldova a fost deţinut de Igor Popa, care, potrivit legii anterioare, a preluat funcţia din postura de procuror adjunct al Procuraturii, după ce procurorul Eduard Harunjen şi-a dat demisia. Fiind nemulţumiţi de activitatea lui Igor Popa, dar şi de lipsa de instrumente care ar instala în funcţie un alt procuror general interimar, Blocul ACUM şi PSRM au decis să modifice legislaţia, în aşa mod ca procurorul general interimar să poată fi numit de preşedintele ţării la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). După ce CSP, din lipsă de cvorum, a eşuat în a propune şefului statului un procuror la funcţia vacantă, preşedintele ţării s-a adresat, potirvit noii legi, către Parlament ca în regim de urgenţă deputaţii să desemneze un procuror general interimar, iar preşedintele ţării să-l numească în funcţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite