VIDEO Cântece sovietice şi nostalgie: În ajunul Zilei Independenţei, Igor Dodon a organizat un marş cu prilejul eliberării Moldovei de sub ocupaţia fascistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură video privesc.eu
FOTO captură video privesc.eu

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, condus de Igor Dodon, a organizat miercuri, 24 august, un marş prin centrul Chişinăului, pentru a marca aniversarea a 72 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă.

Zeci de simpatizanţi şi membri ai Partidului Socialiştilor au pornit în coloană de la Arcul de Triumf şi s-au deplasat la Complexul Memorial „Eternitate”, unde au avut loc depuneri de flori. 

Din difusoare suna muzică sovietică, iar o parte din participanţii la marş erau îmbracaţi în uniforme militare de pe acea vreme, aproape toţi având la piept panglica „Sfântul Gheorghe”.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că în fiecare an, pe 24 august sau în preajma acestei date, socialiştii organizează evenimente dedicate „eliberării Moldovei de ocupaţia fascistă”. 

„În perioada de 20-29 august (1944), pe aceste meleaguri, a avut loc renumita operaţiune Iaşi-Chişinău şi, în decurs de nouă zile, Moldova a fost eliberată complet de sub ocupaţia fascistă. Astăzi suntem aici împreună cu colegii de partid, împreună cu mai mulţi susţinători pentru a merge în Marşul Victoriei şi pentru a spune foarte clar că nu uităm ceea ce au făcut veteranii noştri pentru ca noi să trăim paşnic pe acest pământ”, afirmă socialistul.

Preşedintele fracţiunii PSRM în Parlament, Zinaida Greceanîi, spune că această  zi este una de memorie şi de sărbătoare. 

„Orice ar spune actualii politicieni, cei care vor să inverseze istoria, astăzi este ziua eliberării Moldovei, când s-a finalizat operaţiunea Iaşi-Chişinău. Noi nu putem şi nu avem dreptul să uităm. Nu putem să nu păstrăm memoria celor care au luptat inclusiv pentru pământul nostru moldav în Marele Război pentru Patrie”, a încheiat Greceanîi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite