VIDEO Candu explică de unde Guvernul are bani pentru majorări de salarii: „Am intrat în vamă şi am făcut curăţenie în tot ce înseamnă scheme criminale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, susţine că Democraţii au găsit resurse financiare pentru repararea de drumuri, măriri de salarii, compensaţii etc., datorită luptei anticorupţie pe care formaţiunea condusă de Vlad Plahotniuc ar fi iniţiat-o în ianuarie 2016.

În cadrul unei întrevederi cu alegătorii din Orhei, Andrian Candu a dat vina pentru nereuşitele guvernării din perioada 2009 - 2015 pe partidele care au făcut parte din alianţă, însă când a venit vorba despre reuşite, Candu le-a atribuit pe toate democraţilor.

Preşedintele Parlamentului susţine că din ianuarie 2016, democraţii ar fi iniţiat o luptă intensă împotriva corupţiei, iar acest fapt ar fi permis creşterea Bugetului Public Naţional cu 1/3, mai exact cu 15 miliarde de lei în trei ani, potrivit lui Candu.

„Când noi am făcut aceşti 15 miliarde de lei, am început să calculăm aşa: cu cât putem majora salariul la oameni, câţi kilometri de drum putem face, ce programe pentru tineri putem face - programul Prima Casă. Noi n-am majorat salariile pentru alegeri, noi am majorat salariul deoarece am văzut că pentru anul 2018-2019 avem creştere în buget cu 30%, dar creşterea asta am luat-o pentru că am luptat cu contrabanda”, a spus Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite