VIDEO Candu afirmă că Dodon riscă dosar penal, după ce preşedintele ar fi tergiversat aducerea acasă a piloţilor moldoveni ţinuţi ostatici în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
andrian candu igor dodon colaj

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, l-a acuzat pe Igor Dodon de cinism şi de comiterea unor fapte ilegale, după ce şeful statului a anunţat luni, 11 februarie, că s-a implicat personal şi a reuşit să soluţioneze problema celor doi piloţi moldoveni, ţinuţi ostatici în Afganistan.

Andrian Candu a afirmat că autorităţile de la Chişinău au lucrat intensiv trei ani pentru a contribui la eliberarea celor doi piloţi, ţinuţi ostatici din 2015, iar când Chişinăul ar fi fost doar la un pas să-i aducă acasă, ar fi intevenit Igor Dodon, care ar fi făcut în aşa fel ca moldovenii să ajungă la Moscova, pentru ca mai apoi să anunţe că datorită lui şi a conducerii Federaţiei Ruse piloţii au fost eliberaţi.

Mai mult decât atât, Dodon intenţionat ar fi pus la cale eliberarea ostaticilor moldoveni anume în perioada electorală de la Chişinău, deşi aceştia ar fi fost eliberaţi mult mai devreme.

„Cu regret, cineva e intervenit în ultimul moment ca ostaticii noştri să ajungă la Moscova. În scop electoral se încearcă să se profite de acest lucru şi nu o face altcineva, decât preşedintele Dodon. Preşedintele Dodon, acum ţine ostaticii noştri ca ostatici electorali ca să profite de eliberarea lor în scop electoral. Astfel de acţiuni sunt chiar ilegale. Poate fi considerat chiar o crimă împotriva cetăţenilor R.Moldova”, a declarat Andrian Candu într-o postare video pe pagina sa de Facebook.

Cei doi cetăţeni moldoveni ţinuţi ostatici, din 2015, în Afganistan, au fost eliberaţi. Aceştia se află actualmente la spital la Moscova, iar la sfârşitul săptămânii vor fi aduşi în Republica Moldova. Anunţul a fost făcut luni, 11 februarie, de către preşedintele Igor Dodon, care a declarat că acest lucru s-a reuşit datorită implicării conducerii Federaţiei Ruse, ca urmare a adresării sale, transmite IPN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite