VIDEO „Bună dimineaţa, mr. president”. Igor Dodon, întâmpinat la Parlamentul European cu pupături pe obraz, un salut în limba română şi o îmbrăţişare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a ajuns într-o nouă vizită oficială la Bruxelles, după mai bine de doi ani de aşteptare. La întâlnirea pe care şeful statului a avut-o cu preşedintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli, Igor Dodon a fost întâmpinat de către oficialul european cu pupături pe obraz, o îmbrăţişare şi un salut în limba română: „Bună dimineaţa, mr. president”.

În cadrul întrevederii, Igor Dodon i-a dat asigurări oficialului european „că conducerea ţării va continua implementarea Acordului de Asociere şi a reformelor structurale”.

„În context, am menţionat că Republica Moldova optează pentru intensificarea dialogului cu Uniunea Europeană şi consolidarea instituţiilor democratice din ţară, fapt ce presupune combaterea corupţiei, investigarea minuţioasă a fraudei bancare, reforma justiţiei etc.”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon şi-a exprimat convingerea „că poziţia consolidată a preşedintelui, Parlamentului şi a Guvernului Republicii Moldova cu privire la agenda internă şi externă a ţării va impulsiona cooperarea noastră cu partenerii externi, inclusiv cu Parlamentul European”.

„În acest sens, am constatat cu satisfacţie o comunicare productivă stabiliată între dl. Sassoli şi Zinaida Greceanîi, în cadrul vizitei Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova la Bruxelles, în iulie curent”, a mai spus Dodon.

Imagine indisponibilă
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite