VIDEO A aruncat cu dolari la o conferinţă de presă, revoltat că Ion Ceban ar fi estorcat bani de la mai multe companii de construcţii: „Să te saturi, potlogarule”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Frontul Salvării Moldovei, Marcel Darie, a recurs la un gest mai puţin obişnuit marţi, 29 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a decis să arunce cu mai multe bancnote a câte un dolar fiecare, în semn de protest faţă de acţiunile ilegale ce ar fi fost comise anterior de către socialistul Ion Ceban, actual candidat la funcţia de primar de Chişinău.

Marcel Darie a menţionat că actualmente este şi jurist la câteva companii de construcţii, iar acest fapt i-ar fi permis să observe, dar şi să intre în posesia unor documente care ar demonstra mai multe scheme infracţionale în care au fost implicaţi consilierii municipali din partea Partidului Socialiştilor, în special Ion Ceban şi Alexandr Odinţov.

„Domnule Ceban, vrem să-ţi dăm un mesaj simbolic, la sfârşit de campanie. Banii, câte un dolar, strânşi de la toţi muncitorii din companie, să te saturi, potlogarule, de dânşii. Ţi-a sta în gât. Ăsta e răspunsul oamenilor simpli pentru Ceban”, a declarat Marcel Darie.

Potrivit lui Marcel Darie, cei doi ar fi organizat anterior proteste în preajma unor şantiere din Chişinău, inclusiv cu deteriorarea proprietăţii private, cum ar fi distrugerea gardurilor, sub pretextul că acele construcţii se desfăşurau în mod ilegal, iar socialiştii ar fi vrut să facă dreptate. În realitate, susţine Darie, deşi toate actele erau în regulă, socialiştii urmăreau scopul ca în aşa mod să şantajeze proprietarul construcţiei, ca mai apoi să ceară bani de la acesta, în schimbul sistării protestelor.

Marcel Darie a precizat că într-un caz concret, la o construcţie efectuată de companie unde dânsul era jurist, socialiştii, prin intermediul lui Alexandr Odinţov, descrie de Darie ca fiind „un bandit ordinar”, ar fi solicitat de la proprietarul construcţiei trei apartamente cu două camere, în valoare de 75 mii de euro.

„Taxa de protecţie chiar şi în situaţia în care totul este legal. Ce să mai spunem de situaţia unde sunt anumite probleme”, a afirmat Darie.

Marcel Darie a subliniat că ştie cazuri concrete când proprietarii le-au platăt socialiştilor respectivi, pentru a-şi putea continua construcţia.

„Din punct de vedere al socialiştilor, ei se ocupă de combaterea construcţiilor ilegale. Din punct de vedere a unor antreprenori şi unor cetăţeni, activişti, consilierii, socialişti şi Ion Ceban se ocupau în ultimii patru ani de estorcare de bani de la companiile de construcţii”, a declarat Marcel Darie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite