VIDEO Cum arată Preşedinţia Moldovei, renovată de Turcia. Igor Dodon: Este important că nu s-au folosit bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon a publicat vineri, 19 octombrie, pe pagina sa de Facebook, un material video în care prezintă cum arată clădirea Preşedinţiei Republicii Moldova, atât din interior cât şi din exterior, care a fost renovată cu sprijinul financiar al Turciei.

Igor Dodon a amintit că unul dintre scopurile sale, odată cu preluarea mandatului de preşedinte al ţării, a fost de a găsi resurse pentru reparaţia edificiului, după ce clădirea a fost devastată în aprilie 2009, în urma protestelor violente faţă de guvernarea comunistă, din care făcea parte şi actualul şef de stat.

„După aproape zece ani de la tentativa de lovitură de stat, această clădire, clădirea instituţiei prezidenţiale, care este un simbol al Republicii Moldova, în sfârşit este reparat. Mă bucur să constat că acest simbol, de astăzi, va fi un simbol nu doar al statului, al municipiului Chişinău. În câteva săptămâni, în această clădire va fi accesul tuturor doritorilor, cel puţin o dată pe două săptămâni va fi ziua uşilor deschise”, a declarat Igor Dodon.

Preşedintele le-a mulţumit „partenerilor din Turcia” pentru sprijinul financiar, care au oferit, la solicitarea lui Igor Dodon către Erdogan, 10 milioane de euro pentru reparaţia edificiului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite