VIDEO Andrian Candu, la o televiziune din SUA: Rusia sprijină partidele proruse de la Chişinău. Planul Moscovei e să restabilească URSS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Aflat într-o vizită de lucru la Washington, în perioada 4-8 decembrie, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a declarat în cadrul unui scurt interviu pentru „i24news” că deja se observă cum Federaţia Rusă se implică în campania electorală de la Chişinău prin sprijinirea partidelor proruse, în contextul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

Andrian Candu consideră că prin aceste acţiuni, Rusia ar vrea să preia controlul guvernelor din Moldova şi Ucraina, ca ulterior să restabilească Uniunea Sovietică.

Potrivit şefului Legislativului, războiul rece încă nu s-a terminat şi Rusia nu vrea să cedeze din sfera de influenţe Moldova şi Ucraina.

Întrebat care sunt metodele prin care Moscova se amestecă nemijlocit în campania electorală din Moldova, Andrian Candu a spus că implicarea Rusiei ţine în prmul rând de finanţarea partidelor proruse, inclusiv a unor ONG-uri.

Speakerul a subliniat că, de asemenea, Rusia se implică în alegerile de la Chişinău prin intermediul mass-mediei ruseşti, prin dezinformare şi propagandă şi prin faptul că deţine controlul asupra Transnistriei.

Candu a mai adăugat, tot în acest context, şi că există zilnic mai multe atacuri cibernetice din partea hackerilor ruşi asupra instituţiilor de stat din Moldova, care se intensifică în perioada electorală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite