VIDEO Andrian Candu: Chiar dacă Ilan Şor va ajunge în Parlament, nu va avea imunitate şi nu va scăpa de răspundere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speakerul Andrian Candu susţine că, dacă Ilan Şor va fi ales în funcţia de deputat, acest fapt nu-i va asigura libertate şi că primarul de Orhei îşi va ispăşi pedeapsa, dacă acest lucru va fi confirmat de Curtea de Apel.

„Dacă voi credeţi că el se duce acum repejor şi devine deputat şi scapă de răspundere - niciodată. Legea spune că, dacă ai dosar penal şi mai ales condamnare, indiferent unde vrei să te ascunzi, Parlament sau Guvern, nu poţi să te ascunzi, nu are imunitate. Chiar dacă va fi ales, el nu o să aibă imunitate”, a declarat Andrian Candu la o întâlnire cu alegătorii.

Potrivit lui, până nu există o decizie devinitivă a instanţei de judecată, orice cetăţean are dreptul de a fi ales în funcţia de deputat.

Amintim că Ilan Şor a fost reţinut pe 22 iunie 2016. Acesta este învinuit de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de Economii cu peste 5 miliarde de lei.

Ilan Şor a fost condamnat pe 21 iunie, de prima instanţă, la şapte ani şi jumătate de închisoare de tip semiînchis. Hotărârea de condamnare însă nu este definitivă, fiind aşteptată cea executorie a Curţii de Apel Chişinău. Până atunci, Ilan Şor se va afla în libertate, deoarece judecătorii nu i-au putut elibera un nou mandat de arest primarului de Orhei, pe motiv că el s-a aflat deja un an în arest, iar conform legislaţiei, termenul de arest nu poate fi mai mult de un an. 

Opoziţia de la Chişinău a criticat în mai multe rânduri guvernarea pe motiv că aceasta ar tărăgăna dosarul lui Ilan Şor, pentru a nu-l condamna pe primarul de Orhei şi pentru a-i permite să ajungă în funcţia de deputat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite