VIDEO Andrei Popov: Dacă dosarul penal pe numele lui Plahotniuc nu va fi tratat ca un dosar politic, nu va putea scăpa chiar dacă ar avea garanţii de la Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Popov

Preşedintele Institutului pentru Iniţiative Strategice, Andrei Popov, sugerează că Vlad Plahotniuc nu are cum să se eschiveze de justiţie, deşi a plecat din Republica Moldova şi nu se cunoaşte locul aflării sale, doar dacă dosarul penal deschis pe numele fostul lider al PDM va fi „construit corect” din punct de vedere procedural.

„Dacă în ţara ta se porneşte un dosar şi el nu este tratat ca un dosar politic, iar rechizitoriul este construit corect, nu poţi scăpa şi avea garanţii nici de la Trump, nici de la Merkel, nici de la nimeni. Să vedem cum vor construi acest rechizitoriu, dacă procedural nu se vor vulnerabiliza”, a declarat Andrei Popov la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a anunţat că fostul lider PDM Vlad Plahotniuc este învinuit într-un dosar penal de spălare de bani în proporţii deosebit de bani. Mai exact, Plahotniuc ar fi spălat 18 milioane de dolari şi 3.500.000 de euro, bani proveniţi din furtul bancar de la BEM, Unibank şi Banca Socială.

Preşedintele Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că dosarul penal deschis de Procuratura Anticorupţie pe numele lui Vlad Plahotniuc, în care acesta este bănuit de spălare de bani, a fost pornit chiar la comanda lui Vlad Plahotniuc. În opinia sa, Plahotniuc încearcă prin intermediul acestui dosar să scape de alte dosare ce ar urma să fie deschise pe numele lui şi să obţină azil politic într-un stat european.

Sergiu Mocanu a specificat că Vlad Plahotniuc a dorit ca pe numele lui să fie deschis acest dosar, anume în forma în care l-a prezentat Procuratura Anticorupţie, ca să existe temei ca atunci când examinarea acestuia va ajunge pe masa unui judecător dintr-o ţară din UE, dosarul să fie calificat ca fiind unul politic. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite