VIDEO Andrei Năstase, propus de Blocul ACUM la funcţia de preşedinte al Parlamentului, iar Maia Sandu - în funcţia de prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocul electoral ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, a anunţat marţi, 26 martie, că liderul PPDA, Andrei Năstase, este propus la funcţia de preşedinte al Parlamentului, iar Maia Sandu este propusă în funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

Maia Sandu a declarat, într-o conferinţă de presă, că prin numirea sa în funcţia de premier şi cea a lui Andrei Năstase în funcţia de preşedinte al Parlamentului, Republica Moldova va reveni pe făgaşul normalităţii. Ea a criticat guvernarea PDM şi a reiterat importanţa scoaterii ţării din „captivitate”.

Maia Sandu a precizat că Blocul ACUM ar urma să conducă „un Guvern minoritar”, pe motiv că înţelege că nu va exista o majoritate parlamentară care l-ar susţine.

Cei doi lideri ai Blocului ACUM ar urma să preia aceste funcţii doar după ce va fi votat pachetul de legi menit să „dezoligarhizeze statul”.

La rândul său, Andrei Năstase a afirmat că Blocul ACUM este pregătit să preia conducerea ţării.

Liderii ACUM au solicitat Parlamentului să sprijine cele două candidaturi la funcţiile respective şi, de asemenea, le-au cerut deputaţilor să sprijine şi mai multe demiteri, precum cea a şefului SIS, procurorului general, a membrilor CEC etc.

În plus, Blocul ACUM a solicitat şi sprijin pentru anularea sistemului electoral mixt şi revenirea la sistemul electoral proporţional.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite