VIDEO Andrei Năstase îndeamnă cetăţenii să rămână în PMAN şi după protestul din 26 august: Să marcăm împreună Ziua Independenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Reprezentanţii Comitetului de Rezistenţă Naţională „ACUM”, din care fac parte PAS, PLDM, PDA şi câteva ONG-uri, au transmis noi mesaje către cetăţăni în privinţa necesităţii participării în număr cât mai mare la protestul din 26 august, din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN).

Liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, a chemat oamenii să rămână în Piaţă şi după protest, pentru a sărbători împreună şi Ziua Independenţei, pe 27 august.

„Un eveniment istoric ce nu poate fi privatizat de guvernarea coruptă şi antipopulară, de un regim care, în ultima perioadă, se ascunde după un gard de sârmă ghimpată înşirat în PMAN. 27 august este sărbătoarea poporului, nu a uzurpatorului”, a declarat preşedintele PDA într-o conferinţă de presă marţi, 21 august.

Năstase a făcut un apel către chişinăuieni ca aceştia să aducă în PMAN corturi „şi alte bunuri necesare”.

De asemenea, Năstase i-a îndemnat pe cetăţenii solidari „să contribuie cu alimente şi apă pentru toţi protestatarii care vor rămâne peste noapte în PMAN”.

Liderul PDA a dat asigurări că protestul va fi unui „paşnic şi non-violent”.

„Cerem guvernării să nu încerce infiltrarea provocatorilor în rândul protestatarilor”, a spus Năstase.

Opozantul a justificat necesitatea organizării protestului prin faptul că guvernarea contribuie la degradarea statului de drept şi că aceasta nu a întreprins acţiuni legate de îngrijorările din Rezoluţia Parlamentului European, adoptată în rezultatul invalidării alegerilor din Chişinău.

Tot în acest context, Năstase a vorbit despre adoptarea legii privind amnistierea capitalului, care, în opinia sa, va contribui la legalizarea banilor sustraşi din sistemul bancar moldovenesc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite