VIDEO Alianţa ACUM-PSRM, acuzată de şantaj şi intimidare a opoziţiei. Filip: Actualul regim nu mai are nicio limită. Sunt disperaţi să se răzbune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat s-a adresat cu un mesaj către cetăţeni joi, 15 august, pe motiv că actuala guvernare, PSRM-ACUM, ar fi deraiat de la normele democratice şi încearcă să intimideze şi şantajeze PDM, prin intermediul dosarului penal deschis pe faptul uzurpării puterii de stat de către PDM. Democraţii sugerează că liderii guvernării au dat indicaţii Procuraturii Generale să ceară ridicarea imunităţii parlamentare unor deputaţi democraţi.

„De câteva săptămâni se încearcă pe toate căile să ni se transmită mesaje de ameninţare, să fim şantajaţi cu un dosar politic legat de falsa acuzaţie de uzurpare a puterii în stat. Un dosar politic anunţat de liderii guvernului şi liderii regimului de guvernare, prin presă, care au dat indicaţii procurorilor cui şi când să ridice imunitatea, cum să instrumenteze acest dosar. S-a ajuns că politicienii fac justiţie, ei le spun procurorilor ce este în dosarul lor, înainte ca aceştia să-l pornească. Politicienii i-au pus pe procurori într-o situaţie extrem de delicată”, a declarat Pavel Filip într-un briefing de presă.

Pavel Filip a menţionat că opoziţia este intimidată, iar dacă alianţa PSRM-ACUM va trece linia roşie, „va fi începutul sfârşitului actualului regim”.

Ex-premierul a subliniat că „instituţiile de drept sunt capturate rând pe rând”, iar guvernarea are nevoie de dosarul penal privind uzurparea puterii de stat „pentru a sustrage atenţia opiniei publice de la problemele sociale”.

„Ştim că actualul regim nu mai are nicio limită şi comandă dosare pe bandă rulantă, doar să-şi îndeplinească scopul de a intimida opoziţia înainte de alegeri. Acest dosar, făcut la comanda publică a unor politicieni, reprezintă un act de uzurpare a puterii de stat şi urmează să răspundă în faţa legii, atât comanditarii dosarului, cât şi cei care îi vor ajuta în actul lor abuziv şi ilegal. Nu crede nimeni îna cest dosar, nici măcar autorii lui, dar sunt disperaţi să se răzbune. Acest mod de intimidare a opoziţiei este urmărit cu maximă atenţie de comunitatea internaţională”, a declarat Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite