VIDEO Activistul Platformei DA Gheorghe Petic va petrece următoarele 20 de zile după gratii: Este vorba despre un dosar politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa de judecată a admis parţial demersul procurorilor luni, 15 octombrie, şi a decis aplicarea măsurii de arest preventiv pe numele activistului Platformei Demnitate şi Adevăr Gheorghe Petic, care este acuzat de viol. El va petrece următoarele 20 de zile în izolatorul din municipiul Bălţi.

Gheorghe Petic se declară nevinovat şi chiar a anunţat greva foamei în semn de protest faţă de acţiunile oamenilor legii, pe care îi suspectă că sunt complicii unui dosar politic deschis pe numele lui.

„Aici e vorba de un dosar politic. Victima a fost prelucrată de Direcţia a cincea în aşa modalitate ca să nu lese spaţiu absolut defel (...) toată şansa ca eu sp ies la libertate este în a sesiza opinia publică şi opinia internaţională (...) nu am violat pe nimeni. V-am spus în mai multe rânduri că voi fi arestat, problema era în timp”, a declarat Gheorghe Petic în timpul şedinţei de judecată.

Avocatul lui Petic consideră că decizia instanţei este una ilegală şi că procurorii nu au prezentat probe ce ar demonstra necesitatea aplicării măsurii preventive.

Preşedintele Organizaţiei Teritoriale Ungheni a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Gheorghe Petic, care este şi fost angajat al Poliţiei de Frontieră, a fost reţinut în seara de vineri, 12 octombrie, la ieşirea din Primăria oraşului Ungheni. Activistul este acuzat de comiterea unui viol. El a fost reţinut pentru 72 ore, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la trei la cinci ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite