UPDATE VIDEO George Simion, reţinut şi expulzat din Republica Moldova. Activistul susţine că a fost bătut de ofiţerii Biroului Migraţie şi Azil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion susţine că a fost bătut, după ce l-au reţinut ofiţerii Biroului Migraţie şi Azil
George Simion susţine că a fost bătut, după ce l-au reţinut ofiţerii Biroului Migraţie şi Azil

Preşedintele „Acţiunea - 2012”, activistul George Simion, a fost reţinut luni, 1 octombrie, aproape de miezul nopţii, în timp ce se îndrepta din Republica Moldova spre România.

UPDATE 10.20 Comunicat de presă emis de „Acţiunea - 2012”. George Simion: „Este un nou abuz comis de autorităţile de la Chişinău împotriva unui cetăţean al României, a unui cetăţean european. Cerem Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti să intervină cât mai urgent, să ceară explicaţii Chişinăului şi să identifice soluţia legală pentru ridicarea imediată a interdicţiei de călătorie peste Prut, la fraţii noştri. Această măsură este antidemocratică, antieuropeană, dar mai ales antiromânească. Republica Moldova se scutură de democraţie, după poftele câtorva oameni care controlează întreaga sferă politică, economică şi socială şi cărora le este teamă că Unirea va face dreptate şi îi va trata ca pe nişte trădători de patrie. Azi m-au interzis pe mine, mâine pot interzice pe oricine!”.

UPDATE 9.00 George Simion a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie în care acesta apare sângerând şi a scris că a fost bătut. El a publicat şi decizia Biroului Migraţie şi Azil prin care este declarat persoană indizerabilă pe teritoriul R. Moldova.

Potrivit activistului Vlad Bileţchi, care s-ar fi aflat alături de George Simion în momentul reţinerii, liderul „Acţiunea - 2012” ar fi fost reţinut de către ofiţerii Biroului de Migraţie şi Azil şi dus spre vama Leuşeni.

George Simion ar fi primit şi interdicţie de intrare în Republica Moldova pentru cinci ani.

Deocamdată, nu se cunosc motivele ce au stat la baza expulzării cetăţeanului român.

Amintim că George Simion a primit interdicţie de a intra pe teritoriul Republicii Moldova pe 28 august, pentru că ar fi „demonstrat un comportament agresiv, inadecvat şi a refuzat să respecte procedurile legale de trecere a frontierei de stat”.

Atunci, interdicţia de intrare în R. Moldova i-a fost aplicată pentru 30 de zile. Odată cu expirarea acestui termen, George Simion a venit din nou la Chişinău, pe 1 octombrie, după doar câteva ore, el a fost reţinut.

x
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite