VIDEO „Şi-au trădat alegătorul”. Andrian Candu, critici dure la adresa PL şi PLDM, după refuzul de a vota includerea integrării europene în Constituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speakerul Andrian Candu a acuzat fracţiunile PL şi PLDM că „şi-au„trădat alegătorul şi conştiinţa” joi, 18 octombrie, când au refuzat să sprijine iniţiativa democraţilor privind introducerea în Constituţie a sintagmei „integrarea europeană este vectorul de dezvoltare al ţării”.

Exact 13 voturi erau necesare pentru ca să se producă modificarea Constituţiei, adică numărul de deputaţi din fracţiunile PL şi PLDM care au părăsit şedinţa plenului înainte de procedura de vot. În acest sens, Andrian Candu a decis să-i nominalizeze public pe acei deputaţi „care au fugit şi au întors spatele integrării europene (...) pentru ca cetăţenii să-i întrebe de ce au trădat integrarea europeană şi de ce au luat o astfel de decizie când aveau şansa momentului”.

Parlamentul de la Chişinău nu a reuşit joi, 18 octombrie, să adune voturile necesare pentru modificarea Constituţiei prin introducerea sintagmei „integrarea europeană este vectorul de dezvoltare al ţării”, după ce deputaţii liberali şi cei liberal-democraţi au părăsit şedinţa plenului. Doar 54 de deputaţi (PDM şi PPEM) au sprijinit iniţiativa.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunţat joi, 18 octombrie, că democraţii nu renunţă la idee şi că vor să organizeze un referendum naţional, posibil în ziua alegerilor parlamentare, 24 februarie 2019, privind includerea în Constituţie a sintagmei „integarea europeană este vectorul de dezvoltare al ţării”. Speakerul a subliniat că deocamdată nu a fost luată o decizie dacă e vorba de un referendum constituţional sau unul consultativ.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite