VIDEO În locul unde se află cafeneaua Guguţă va fi construit un imobil cu 13 etaje. Andrei Năstase: Nu vom lăsa ca această hotărâre să intre în vigoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Chişinău a decis că „Regata Imobiliare” (succesor în drepturi procedurale a „Finpar Invest” SRL) poate privatiza terenul unde actualmente se află cafeneaua Guguţă. Prin aceeaşi decizie, compania îşi menţine şi dreptul de a construi un imobil cu 13 etaje în locul edificiului din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, scrie Ziarul de Gardă, citat de Adevărul.

Potrivit sursei citate, judecătorii au respins cererile Consiliului Municipal Chişinău şi a Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor prin care se solicitau interzicerea construcţiei. 

Regata Imobiliare SRL (succesor în drepturi procedurale a firmei „Finpar Invest”, controlată de familia lui Vladimir Plahotniuc) poate construi un imobil cu 13 etaje în locul cafenelei Guguţă din centrul Capitalei şi are dreptul de a privatiza terenul aferent. 

Curtea de Apel (CA) Chişinău a respins cererea de apel înaintată de Consiliul Municipal Chişinău (CMC) şi cererea de apel înaintată de Agenţia de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor.

Într-o postare video pe Facebook, primarul ales al Chişinăului, Andrei Năstase, a declarat că „mafia imobliară a pus stăpânire şi pe imobil şi are dreptul şi de a privatiza terenul”. Potrivit lui, judecătorii au depăşit toate limitele legale când a permis construcţia unui imobil cu 13 nivele în acest loc. 

Năstase a precizat că va analiza hotărârea Curţii de Apel cu atenţie. 

„Vreau să vă asigur pe această cale - oportunitatea nu o poate decide instanţa de judecată. În cât priveşte oportunitatea, în toată lumea aceasta a rămas la discreţia autorităţilor şi nu a instanţei. Instanţa de judecată verifică doar legalitatea, nu şi oportunitatea”, a subliniat primarul ales. 

El a adăugat că va cere contestarea acestei decizii la CSJ: „Nu vom lăsa ca această hotărâre să intre în vigoare aşa cum îşi doreşte clanul mafiot Plahotniuc-Dodon”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite